Трябва да бъдем отговорни към децата ни и да ги

...
Трябва да бъдем отговорни към децата ни и да ги
Коментари Харесай

Здравен експерт: Длъжни сме да ваксинираме децата си

Трябва да бъдем виновни към децата ни и да ги имунизираме. Защото в случай че едно дете не бъде имунизирано, то става притежател на вирус или вариант. Оттам има риск да тръгне епидемиологична конюнктура. Това съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR ръководителят Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов.
Той добави още, че имунизациите работят и по тази причина няма болести.
,,В обществото се основава подправеното чувство, че няма заболявания, а това не е по този начин. Болести може да няма, само че това е поради резултата от ваксините'', сподели доктор Миндов.
По въпроса с морбили експертът съобщи, че в Европа има регистрирани 33 смъртни случая от тази болест точно поради неваксиниране.
,,В България записаните случаи са 7, само че без съдбовен край. Трябва да се знае, че това е рискова и смъртоносна болест, в случай че не бъдат подхванати нужните мерки'', уточни той.
Накрая Георги Миндов показа, че поръчките за ваксини се вършат за 2-3 години напред и страната ни би трябвало да работи по-експедитивно в това отношение.
,,Това са неща, които не може да се договорят. Няма по какъв начин да ни ги дадат без пари, въпреки всичко това са международни производители на ваксини'', заключи Миндов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР