Трябва да бъде овладяна масовата обществена истерия, че някой ще

...
Трябва да бъде овладяна масовата обществена истерия, че някой ще
Коментари Харесай

Сачева ще овладее истерията с "отнемането" на деца за Норвегия, уверен е Дончев

Трябва да бъде овладяна всеобщата социална нервност, че някой ще вземе децата на хората и ще ги транспортира до Норвегия с неразбираеми цели, сподели пред медиите във Велико Търново вицепремиерът Томислав Дончев, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него това е въпрос на връзка, и тъкмо такава би трябвало да бъде ролята на обществения министър - той би трябвало да е обществен комуникатор, сподели Дончев. Той акцентира, че новоизбраният министър Деница Сачева ще се оправи с това, тъй като има богат опит и като зам.-министър на труда и обществената политика и на образованието.

Той счита, че е значимо да се направи стратегически обзор на всички обществени услуги, които се дават все още и техните вероятности най-малко за десетилетие напред. Вчера Народното събрание реши да отсрочи влизането в действие на новия закон за обществените услуги точно под натиска на разтревожени групи родители.

Освен всички обичайни провокации пред общественото министерство е значимо да се обърне внимание на въпроса, обвързван с пазара на труда, където има дефицити и големи потребности, сподели Дончев. Според него към момента в обществото има групи, които не са на пазара на труда, поради неналичието на трудови привички и подготовка, а общественото министерство има инструментите да ги стимулира с цел да стартират да си търсят работа.

Пред публицистите Дончев разяснява и дотациите на партиите, които Народното събрание гласоподава, с думите: " Голяма неразбория се получи ". Той уточни, че би трябвало да се направи разбор на текстове и процедури дали това има късмет да бъде поправено и означи, че в доста случаи по сериозните въпроси нещата се случват бързо с едно парламентарно гласоподаване, а би било хубаво да има полемика и спор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР