Трябва да бъдат взети повече мерки за опазване на общественото

...
Трябва да бъдат взети повече мерки за опазване на общественото
Коментари Харесай

СЗО: Не можете просто да поставите под ключ обществата си

Трябва да бъдат взети повече ограничения за запазване на публичното здраве, с цел да се предотврати ново разпространяване на болестта по-късно, предизвести водещият специалист на Световната здравна организация (СЗО) по изключителните обстановки Майк Райън, представен от Ройтерс. Страните не могат просто да слагат под ключ обществата си, с цел да победят ковид, добави той.
Това, върху което в действителност би трябвало да концентрираме вниманието си, е да открием болните, тези които са носители на вируса, да ги изолираме, да открием контактните им лица и да изолираме и тях, сподели Райън в изявление за Би Би Си. По думите му заплахата е, в случай че в този момент не бъдат наложени строги ограничения за запазване на публичното здраве, когато рестриктивните мерки върху напредването и обществените контакти бъдат вдигнати, заболяването още веднъж да набере мощ.
Голяма част от Европа и Съединени американски щати последваха образеца на Китай и други азиатски страни и вкараха драконовски ограничавания в битката с разпространяването на COVID-19.
На множеството чиновници бе предложено да работят от у дома, а учебни заведения, питейни заведения и заведения за хранене бяха затворени.
Според Райън образеца на Китай, Сингапур и Южна Корея, които съчетаха рестриктивните мерки със строги ограничения за подлагане на тест за ковид на всеки хипотетичен преносител, са модел, който Европа би могла да следва. След като един път спрем предаването, би трябвало да тръгнем след самия вирус. Трябва да се борим с вируса, добави специалистът. По думите му сега се създават няколко ваксини, само че тествания са почнали единствено в Съединени американски щати. Според него ще мине най-малко година, до момента в който бъде несъмнено, че имунизациите са безвредни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР