Трябва да бъдат използвани всички похвати на европейската бюрокрация, за да защитим

...
Трябва да бъдат използвани всички
похвати на европейската бюрокрация, за
да защитим
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ще защитим националните интереси с всички възможни похвати при гласуването на Пакета за мобилност I

Трябва да бъдат употребявани всички похвати на европейската администрация, за да защитим националните ползи при гласуването на Пакета за подвижност I в Европейския парламент. Това заяви министърът на превоза, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след днешната среща, на която бяха обсъдени предстоящите дейности преди разглеждането в транспортната комисия на Екологичен потенциал на 10 януари.

„ При гласуването в Екологичен потенциал ще търсим взаимодействие със страни, които ни симпатизират, само че показаха различна позиция от нашата. Надявам се, че всички български евродепутати ще положат необходимите старания, в случай че не постигнем благоприятни условия за българския транспортен отрасъл, да блокираме законодателните оферти “, съобщи още министър Желязков. Той посочи, че към момента в Екологичен потенциал има много неразбираемо болшинство, което би трябвало да бъде добре информирано за последствията, които ще настъпят след приемането на законодателното предложение. По думите му засега текстовете разделят Европейския съюз само прочувствено, само че приемането им в този вид изрично ще докара и до социално разделение в Европа.

Министър Росен Желязков сподели още, че на хората в Европа би трябвало да стане ясно, че Пакетът подвижност I нарушава правилата за обикновено действие на общия пазар, нарушава главните правила за конкурентност, ограничавайки българския транспортен отрасъл. Лицемерно е да се твърди, че с тези правила се защитават социалните права на водачите, а в същото време се нарушава тяхното основно европейско право за свободно придвижване, като се задължават на всеки четири седмици да се прибират вкъщи.

Министърът разгласи, че следва на 9 януари, заедно с сътрудниците си от Литва, Полша и Унгария да се срещнат с докладчиците на законодателните оферти, председателя на Комисията по транспорт към Екологичен потенциал Карима Дели и с еврокомисаря Виолета Булц. По време на разговорите отново ще бележит причините и позицията на страните против измененията. Министърът беше безапелационен, че ще подкрепи и ще участва на предстоящия протест на българските превозвачи в Брюксел.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР