Трусовете в британския кралски двор продължават. Този път удар по

...
Трусовете в британския кралски двор продължават. Този път удар по
Коментари Харесай

Принц Хари разтърси британската монархия, поставяйки с тези думи бъдещето ѝ на карта

Трусовете в английския кралски двор не престават. Този път удар по английската монархия нанесе не какъв да е, а самият принц Хари. Той съобщи, че никой в кралското семейство не желае да бъде крал или кралица.  В необикновено изявление той въпреки всичко настоя, че Англия и другите страни към момента имат потребност от „ магията на монархията ”. 32-годишният принц също разкритикува решението на своето семейство да върви след ковчега на майка си, когато е бил единствено на 12 години. „ Нито едно дете не би трябвало да претърпява това”, безапелационен бе той.

Говорейки за монархията, той попита: „ Има ли някой в кралското семейство, който да желае да бъде крал или кралица? Аз мисля, че не, само че ние ще продължим да изпълняваме нашите задължения”.

Хари в никакъв случай не е криел, че няма никакъв вкус към „ най-висшата работа”. Сега, по думите му, наподобява, че никой във фамилията му, даже и брат му Уилям, също няма сходни упоритости. При това обаче той прибавя: „ Монархията е мощ на положителното и ние ще продължим да носим тази положителна атмосфера, която реализира кралицата през последните 60 години. Ние обаче няма да се опитваме да я имитираме, а ще вършим всичко по наш личен метод. Ние ще модернизираме английската монархия. Не го вършим за нас, а за богатството на целия народ”.

Хари съобщи това в изявление за американското списание Newsweek.

Хари, който е пети по ред за трона, споделя още за погребението на майка си: „ Майка ми бе одеве умряла, а аз трябваше да ходя след ковчега ѝ, заобиколен от хиляди хора, които ме гледаха, милиони ме гледаха по телевизията”. „ Не мисля, че нито едно дете би трябвало да бъде карано да прави това, при каквито и да е условия. Не мисля, че такова нещо би се случило днес”, сподели още той.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР