Трусът предизвика паника сред хората, които панически бягаха от люлеещите

...
Трусът предизвика паника сред хората, които панически бягаха от люлеещите
Коментари Харесай

Паника след мощния трус, разлюлял Филипините, очакват се разрушения

Трусът провокира суматоха измежду хората, които под паника бягаха от клатещите се здания в регион до многолюдния град Давао, а Филипинският институт по вулканология и сеизмология съобщи, че най-вероятно ще има вреди.
По-рано през днешния ден мощно земетресение с магнитуд 6,8 удари южния филипински остров Минданао тази заран, оповестиха геолози, представени от Агенция Франс Прес. Това е същата област, която беше ударена от поредност мощни земетресения през октомври.

Strong earthquake strikes Philippines, no tsunami risk seen https://t.co/RmGfKEZnmM pic.twitter.com/uUytSDcoCC
— Editor on eTN (@CNN_newstrend) December 15, 2019
Епицентърът на труса е бил на 56 километра югозападно от град Давао, на дълбочина от 53 километра, само че сеизмолози от Съединени американски щати считат, че има „ дребна възможност от жертви “.
Няма опасност от цунами, обявиха сеизмолозите, които в началото регистрираха магнитуда от 6,9.
Филипините търпят постоянни земетресения като част от тихоокеанския " Огнен пръстен ", - дъга с интензивна сеизмична интензивност, която се простира от Япония през Югоизточна Азия и през басейна на Тихия океан.
Три трусове с магнитуд над 6,0 удариха съвсем същия регион на Минданао за няколко седмици през октомври, при което починаха над 25 души и нанесоха съществени вреди на офис здания, учебни заведения и блокове.
Десетки хиляди хора бяха принудени да се настанят в убежища, тъй като домовете им са били развалени или са се страхували да се върнат в тях.
Повечето от смъртните случаи през октомври се дължат на сриване на стени и падащи парчета, в това число казусът с тийнейджърка, която беше смазана от падаща стена, до момента в който се опитваше да избяга от учебното заведение си.
Други жертви обаче пострадаха от паднали скали и свлачища, които раниха най-малко 400 души.
В тежко засегнатите региони хората, които спяха в палатки наоколо до автомагистрала, бяха разпънали транспаранти с молба за помощ за храна и вода от преминаващите коли.
Филипините бяха наранени от доста мощни трусове през последните десетилетия, в това число и трус магнитуд 7,8, който удари северния курортен град Багио през 1990 година, при което починаха към 1200 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР