Труповете не почиват в мир. Откритието е на австралийски учен,

...
Труповете не почиват в мир. Откритието е на австралийски учен,
Коментари Харесай

Труповете съвсем не почиват в мир

Труповете не " почиват в мир ". Откритието е на австралийски академик, който потвърдил, че година след гибелта човешките тела не престават да се движат. Изследването му е значимо за детективите и патолозите по целия свят.
Алисън Уилсън фотографирала и проследила придвижванията на мъртвец в продължение на 17 месеца, оповестява Агенция Франс Прес.
Оказало се, че ръцете, които при започване на интервала били покрай тялото, в края се оказали разграничени от него.
" Смятаме, че придвижванията са свързани с процеса на разложение, защото тялото се мумифицира и сухожилията изсъхват ", споделя тя.
За да извърши необикновеното си наблюдаване, Уилсън вземала всеки месец 3-часов полет от Кернс до Сидни, проверявайки " придвижванията " на натрупа.
Изследваното тяло е едно от седемдесетте, съхранявани в единствената „ плантация за тяла “ в Южното полукълбо, която се намира на скрито място в покрайнините на Сидни, Австралия.
Във фермата се правят новатворски проучвания на посмъртните придвижвания. Резултатите от тях са публично приети и част от австралийския Фонд за тафономични пробни проучвания (AFTER).
Уилсън и нейните сътрудници се пробвали да подобрят постоянно употребена система за отчитане на времето на гибелта и по този начин стигнали до откритието си. Резултатите бяха оповестени и в списанието „ Forensic Science International: Synergy “.
С прецизиране на отчитането на времето на гибелта, Уилсън се надява да се ограничи броя на изчезналите лица или да се понижи броя на неверните експертизи за настъпила гибел.
" С картографиране на мястото на престъплението, на ситуацията на тялото на жертвата, на всички открити физически доказателства, ще може да се разбере повода за гибелта. "
Завършилата криминалистика в университета CQ споделя, че е почнала своя неповторим план след пътешестване до Мексико, с цел да помогне за класифицирането на скелетни остатъци от маите.
" Бях заинтригувана от гибел от дете и постоянно съм се интересувала по какъв начин тялото се разгражда след гибелта. Предполагам, че това се дължи на развъждането ми във плантация и гледането на животните по какъв начин умират и наблюдението на този развой “, споделя тя елементи от своя живот.
" След като забелязах придвижване в предходно изследване, започнах да изследвам по-нататък и не можех да открия на никое място по света да е било следено количеството на придвижванията, тъй че взех решение, ОК, аз ще направя това! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР