Труповете на 44 цивилни са били открити в развалините на

...
Труповете на 44 цивилни са били открити в развалините на
Коментари Харесай

44 трупа на цивилни откриха в Изюм, 100 души все още са в обстрелвания завод “Азовстал“

Труповете на 44 цивилни са били открити в руините на разрушена от съветските войски постройка в украинския град Изюм. Това разгласи в канала си в Telegram шефът на Харковска област Олег Синегубов.

По думите му пететажната постройка е рухнала, до момента в който цивилните са били вътре.

" Това е още едно извънредно военно закононарушение на съветските окупатори против гражданското население ", съобщи Синегубов.

Изюм се намира в източната Харковска област. Руските сили управляват града като значима точка на фронтовата линия.

Междувременно минимум 100 цивилни остават в стоманодобивния цех " Азовстал ", който е подложен на засилен съветски обстрел в южния украински град Мариупол, заяви през днешния ден консултант на кмета на града, съобщи Ройтерс.

" Освен военните, в укритията на завода остават още най-малко 100 цивилни. Това обаче не понижава честотата на офанзивите от страна на окупаторите ", написа в " Телеграм " кметският консултант Петро Андрюшенко.

Същевременно управляващите на самопровъзгласилата се Донецка национална република оповестиха, че за денонощие са били евакуирани от Мариупол 400 души. Те са били настанени в пункта за евакуация на бежанци в Безименное. Сред евакуираните е имало и 70 деца, съобщи ТАСС.

За последните 24 часа над територията на завода Азовстал са осъществени 34 полета от самолети, включително 8 прелитания на стратегически бомбардировачи.

Заводът е под тежък обстрел от артилерия.

Водеща фотография: AP
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР