Трупове на 30 кози се разлагат край Мътеница, кметският наместник

...
Трупове на 30 кози се разлагат край Мътеница, кметският наместник
Коментари Харесай

Трупове на 30 кози се разлагат край Мътеница

Трупове на 30 кози се разлагат край Мътеница, кметският наместник Минчо Минчев  и ветеринарите от района търсят техният притежател, който би трябвало да провежда загробването им. Мършата, която е на повече от две седмици, гние в дерето Пудевата дупка на 500 метра от кравефермата  край Мътеница.  Местен  човек снима дерето и даде фотосите на кметството, сподели Минчев.

Умрелите животни нямат ушни марки, локалните считат, че те са благосъстоятелност на Мано Пунчев. Той е единственият човек от селото, който отглежда кози. Мъжът обаче живее в Карлово, не е всеки ден при животните,  по тази причина поверил част от грижите за тях на старата си майка.

Пред съселяните си Мано казвал, че отглежда 130 кози, а предишния ден от Агенцията по беозпасност на храните, чиито специалисти идвали на инспекция, открили 107 животни. Това ни кара да считаме, че в дерето има към 30-тина натрупа, само че дали са толкоз никой не знае, разяснява кметският наместник Минчо Минчев.

Това не е първият  случай трупове на селскостопански  животни да се разлагат  край Мътеница. Преди година  посредством „ Марица ”  Минчо Минчев сигнализира  за  мъртви крави в Средногорието и край селото, както иза свине, пуснати на свободно развъждане, които влизат в селото. В писмо до премиера във Facebook той даже изиска смяна в законодателството, обвързвано със свободното развъждане на животни в планинските и полупланинските региони.

Няколко пъти съм правил селски събрания, неведнъж беседвам с животновъдите, само че никой не чува и дума, разяснява Минчев. Това, което се случва с тези животни е сходно  на историята с умрелите кончета в Осоговската планина, добави той.

Надавям се ветеринарните управляващи и Агенцията по сигурност по храните да оказват помощ в този случай, сподели още кметският наместник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР