Tрудовите възнаграждения за февруари са били изплатени днес на работещите

...
Tрудовите възнаграждения за февруари са били изплатени днес на работещите
Коментари Харесай

Служителите във врачанската болница получиха заплатите си за февруари

Tрудовите хонорари за февруари са били изплатени през днешния ден на работещите в МБАЛ " Христо Ботев ". Това оповестиха от Министерството на здравеопазването, цитирайки заместник-министъра на опазването на здравето Жени Начева.

Тя е посетила по-рано денем лечебното заведение и е разговаряла с личния състав. По време на срещата е бил стихотворец ангажимент до края на май болничното заведение да получи средствата си от НЗОК за април. Целта, която са си сложили Министерство на здравеопазването и управлението на врачанската болница, е до края на юни да се преодолее и изоставането в изплащането на мартенските хонорари.

Начева е съобщила, че е реализирано единодушие с кредиторите на болничното заведение, което ще даде опция средствата за личен състав да стартират да се изплащат регулярно. За да се изпълнят обаче поетите задължения, всички лекари, които сега са в отпуск, би трябвало да се върнат на работните си места, с цел да може лечебното заведение да възвърне естествения си 24-часов темп на работа.

Средствата по Националния рамков контракт за 2018 година за врачанската болница са не по-малко от тези за 2017 година и лечебното заведение има капацитет и опция да извърши същия размер активност, като подсигурява на хората от региона качествено, налично и навременно опазване на здравето, съгласно Начева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР