Трудностите по събиране на парламентарно мнозинство за съставяне на правителство

...
Трудностите по събиране на парламентарно мнозинство за съставяне на правителство
Коментари Харесай

СДЕЛКА: Бойко клекна, иначе САЩ казват кой е партийният вожд, замесен в пране на пари

Трудностите по събиране на парламентарно болшинство за сформиране на държавно управление карат президента Румен Радев да забавя технологията на процеса, с цел да даде късмет на партиите. Това съобщи пред „ Галерия “ чудесно осведомен източник. Според осведомени с президентските потайности Радев кроял проект, съгласно който при всяка една коалиция да има свои хора в държавното управление.

Третият мандат към момента стои като мистерия. В общественото пространство се завъртя името на Стефан Янев като евентуален кандидат-премиер, както и това на Нинова, към която също се гради вид за експертно държавно управление. На кого обаче ще даде Радев третия мандат остава неразбираемо, защото той не е в положителни връзки нито с Нинова, нито с Янев.

По-вероятната версия е Радев да уточни политическата мощ, с която се контракти да постави собствен приближен човек за министър председател, считат политици. Така ще покаже и надпартийност, и угриженост за стабилността. По тази логичност най-изненадващо, само че и най-логично би било мандатът да отиде при „ Демократична България “, което дава опция за някакво болшинство.

От ГЕРБ оповестиха, че имат общи позиции с Демократична България по доста въпроси. Нинова е в открит флирт с тази партия много от дълго време и по-твърди позитивните си настройки към ръководство на Демократична България в изявление пред БНР в неделя.

Реклама

Радев от своя страна има отлична връзка с Христо Иванов и няма по какъв начин това да не се забележи на фона на обтегнатите му връзки с Янев, с Нинова и с „ Промяната ”. В политическите кръгове даже подозират, че усърдното лансиране на Стефан Янев има за цел да хвърли прахуляк в очите на руснаците, до момента в който тук се приготвят напълно други разновидности, които сигурно няма да им се харесат.

Запознати с политическите пазарлъци считат, че натискът от посолството на Съединени американски щати за сформиране на държавно управление е прекомерно мощен и възможното слагане на Христо Иванов на премиерския пост би удовлетворило идеално Вашингтон.

Борисов пък подкрепял проамериканската линия от все сърце поради сполучливото си разминаване със наказания. Припомняме, че в отчет на американските специфични служби се засяга водач на политическа партия, забъркан в пране на пари и корупция, като съгласно Елена Йончева става дума точно за Бойко Борисов.

Президентът бил подготвен и с част от министрите, за които ще упорства пред мандатоносителя. Сред тях сигурно е неговата дясна ръка Димитър Стоянов, който сега е боен министър.

Радев желал да има въздействие също по този начин и в земеделското министерство, към което обаче има подчертани апетити и Движение за права и свободи. С президентската поддръжка за министерски пост били още Крум Зарков за правораздаването, Весела Лечева за спорта и Атанас Пеканов за еврофондовете.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР