Трудно виждам формулата на властта, нямам отговор, конфигурацията е същата,

...
Трудно виждам формулата на властта, нямам отговор, конфигурацията е същата,
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Дошло е време за национално спасение, време за компромиси

Трудно виждам формулата на властта, нямам отговор, конфигурацията е същата, държанието е близко. Това сподели Вежди Рашидов, незабавно откакто Народното събрание избра Росен Желязков от ГЕРБ-СДС за ръководител на Народното събрание.

„ Всичко е допустимо. Достатъчно е разсъдъкът да надделее и какво спасяваме. Ако вървим да спасяваме българската страна, тъй като тя е зле, не политиците, има благоприятни условия. Дошло е време за националното избавление, да се вършат взаимни отстъпки! Да правиш политика – това е низ от взаимни отстъпки “, уточни той.

Коментарът му идва в отговор на въпрос дали е допустимо да се реализира необятно конституционно болшинство, каквото ще търсят от ГЕРБ-СДС.

Рашидов означи, че не може да предвижда дали ще се сформира кабинет, тъй като не знае „ какви са сделките “. Каза, че за тях би трябвало да се питат водачите на двете първи политически сили.

„ Слава Богу аз не вземам участие в сделки на тези години и не ставам за тази работа “, акцентира той.

Неговата прогноза е, че животът на това Народно събрание ще бъде 3 месеца, колкото е ротацията.

„ На България би трябвало едно държавно управление, един парламент и един четири годишен мандат. Поезия на коляно – да, само че страна не се прави на коляно “, безапелационен е Вежди Рашидов.

„ Най-важните закони те не се одобряват с едно преспиване. Това са най-важните – Законът за бюджета, Законът за правосъдната промяна, за корупцията – те са гръбнакът на едно общество и би трябвало доста добре да са изпипани. Второ – 12 без пет, подобен законопроект не се подава, тъй като би трябвало да мине през правна комисия “, сподели Рашидов.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР