Трудно се работи в коалиция. В България нямаме тази култура.

...
Трудно се работи в коалиция. В България нямаме тази култура.
Коментари Харесай

Николай Радулов пред ФАКТИ: Македония води фашистка пропаганда срещу България

Трудно се работи в коалиция. В България нямаме тази просвета. Това призна п ред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Николай Радулов, народен представител от " ИТН " (ИТН).

Според него това се дължи на бързоподготвените съдружни съглашения. Тези документи трябваше да бъдат готови по-добре, с цел да се избегнат сегашните дразги в коалиция.

Радулов разкри, че хора от екипа на премиера водят диалози с македонската страна за нейната евроинтеграция зад тила на външно министерство. Премиерът разполага с инструмент в лицето на Съвета за национална сигурност, с цел да легитимира своите решения в това число и за Северна Македония, напомни Николай Радулов. Според него няма учредения Румен Радев да свика КСНС за Северна Македония.

Има заплаха крайните националисти да провокират предварителни избори до година и две и да получат сериозна роля в ръководството, предизвести Радулов. Той напомни, че задачата на четворната коалиция е да изхвърли ГЕРБ от власт.

В момента герберите като гледат броженията в обединението демонстрират в Народното събрание желанието си да се върнат на власт.

Има напън от Европейска комисия над България да пусне Северна Македония в Европейски Съюз, призна депутатът от Има Такъв Народ. Той настоя това да не се прави, до момента в който Скопие води фашистка агитация против българите.

Експертът по национална сигурност подсети, че има разнообразни отзиви за промяната в КПКОНПИ.

Всяка от тези хрумвания има право на битие и отбрана, само че без значение какви са пълномощията ѝ би трябвало да се възстановят пълномощията на ГДБОП да работят по корупцията. И сега в тази работа има сходен отдел. Доказано е, че тези спецслужби, които нямат съперник в лицето на друга работа, се трансформират в монополист, който взема решение, че всичко зависи от него. Една КПКОНПИ с изключителни пълномощия без съперници не е добра концепция, заключи проф. Николай Радулов.

Целият диалог с Николай Радулов вижте във ВИДЕОТО .



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР