„Трудно някой би могъл да излезе и да каже, че

...
„Трудно някой би могъл да излезе и да каже, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Гасил съм с брезентова престилки и гумени ботуши

„ Трудно някой би могъл да излезе и да каже, че е гасил повече пожари от мен . В пожарната мога да диспутирам доста с тях”, разяснява министър председателят Бойко Борисов митинга на пожарникарите против неприятните условия на труд и ниското възнаграждение.

„ Аз си вардя мушамата – в действителност една брезентова престилка, с която по време на социализма пожарникарите гасяхме пожари. Гумените ботуши, с които в този момент градинарите ходят… 12 пъти ме е убождал гвоздей през тях за петте години началник на пожарогасенето в централна рота на София. Каската ми беше пластмасова, изобщо нямаше шлем на нея”, разяснява Борисов.

„ Кутиите с дефламола, едни тенекии… след пожар сваляхме брезентовите мушами, вземаш дефламола и се мажеш целия. Това беше по времето на социализма. Имаше в цялата пожарна в България един „ Додж” – бяха ни го докарали да го гледаме, да цъкаме с език и да му подритваме гумите… Сега за 300 млн. лева сменихме колите, карат най-хубавите.

Сега в случай че ги закарам на един ЗиЛ, половината няма да могат да подадат вода, подобен професионализъм се изискваше от водачите. Така че в пъти се е повишило и заплащането, и да не приказваме за обезпечаването на моите колеги”, сподели още Борисов.

„ Да ги попитам помнят ли с какви дихателни апарати ние гасяхме – това беше преди 20 години, не преди 200… Работи се по тая тематика, само че имаме и лекари, и санитари, и медицински сестри, и учители…”, разяснява още Борисов.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР