„Трудно ни е да преценим какво вижда правителството – няма

...
„Трудно ни е да преценим какво вижда правителството – няма
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: На хората трябва да им се даде кураж, а не да бъдат сплашвани с огромни санкции

„ Трудно ни е да преценим какво вижда държавното управление – няма парламентарен надзор, няма информация от министрите за оправянето с рецесията. В никакъв случай брифингите на щаба не компенсират неналичието на парламентарен надзор. Не получихме и през днешния ден никаква информация какво е свършено, къде са проблемите, за какво е належащо удължение на изключителното състояние. Неглижира се нуждата изпълнителната власт да осведоми Народното събрание какво се случва “, съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред Българска национална телевизия.

Той акцентира, че информацията не може да бъде давана единствено посредством среднощни брифинги. Вигенин обърна внимание, че парламентарният надзор е бил анулиран с аргумента, че съществува „ риск “ за здравето на хората до момента в който в залата са няколко депутати и министри, които дават отговор. В същото време не е представлявало проблем да участват 130 народни представители в залата през днешния ден, при гласуването за удължение на изключителното състояние.

„ Считаме, че предлагането за промени в бюджета не е задоволително като обсег. С този заем от 10 милиарда лв. се развързват ръцете на държавно управление да се вземат ограничения без глобата на Народното събрание. Икономическите ограничения са несъстоятелни “, разяснява още Вигенин. По отношение на мярката „ 60/40 “, националният представител обърна внимание, че голяма част от бизнеса не я приема и няма интерес към нея.

„ Ще създадем нашите различни оферти. Нужна е по-ясна поддръжка за стопанската система и бизнеса, поддръжка за хората, които изгубиха приходи “, разгласи Вигенин, като уточни, че от поддръжка се нуждаят хората, чийто бизнес е спрян, тези, които работят в компании, които са наранени от рецесията, както и за хората, чиито деца не са на учебно заведение и родителите им са в неплатен отпуск, с цел да ги гледат. „ Казваме да се даде по-умно, не повече. В тези оферти за бюджета няма старания за преструктуриране на разноски. Стотици милиони за модернизацията на армията е разумно да бъдат отсрочени за последваща и по-следващата година “, счита Вигенин.

Кристиан Вигенин обърна внимание, че всички водят дружно борба за това по какъв начин да бъде спряна тази зараза, само че имат разнообразни визии за методите за справяне.

„ Както при започване на епидемията трябваше да се вземат безапелационни ограничения, по същия метод би трябвало да се вземат безапелационни ограничения по връзки на стопанската система. Търпението на хората се изчерпва, доста от тях няма да могат да си останат у дома, тъй като нямат приходи. Затова ние ще създадем нашите различни оферти. На хората би трябвало да им се даде кураж, а не да бъдат сплашвани с големи наказания “, безапелационен е Вигенин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР