Трудно минават последните 48 часа тук. Не само за хората,

...
Трудно минават последните 48 часа тук. Не само за хората,
Коментари Харесай

Вилдан Йозтурк, Истанбул: Трудно е да заспиш, когато някъде майка чака детето си под руините

Трудно минават последните 48 часа тук. Не единствено за хората, които претърпяха това ужасно злополучие, а и за нас, които живеем в Истанбул и отвън територията на този трус. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Вилдан Йозтурк, която от 20 години живее в Истанбул.

 
Трудно е, вечер, когато би трябвало да поставиш глава на възглавницата, в топлия си дом, знаейки, че някъде, на хиляда километра от теб, една майка чака детето си под руините на рухналата постройка. Много е тежко, доста е трудно. Не поисквам на никого.
„ Моите близки са в България, само че имам другар от фотографска група, които живее в Диарбекър. С него се чухме. Той напълно небрежно показа, че фамилията му, родителите му, са живи и здрави. В момента той е там, поства непрестанно информация в обществените медии по отношение на ситуацията в града, в региона “, показа Йозтурк.

„ Вчера говорихме с колежка – тя има родственици там. Нейният брат е отпътувал за Газиантеп и с персоналния си автомобил е прибрал околните си тук, в Истанбул “, сподели още тя.

По думите ѝ, за качеството на строителството се приказва доста. Преобладаващото мнение е, че „ не убива земетресението – убиват постройките “.

Хората там имат потребност от одеяла, от облекла, сега няма храна, няма водоподаване, мъчно се обезпечават хигиенични материали. Това неща от съществена нужда, приключи тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР