Трудно ми е да прогнозирам как ще се развие и

...
Трудно ми е да прогнозирам как ще се развие и
Коментари Харесай

Ангелкова: Трудно ми е да прогнозирам дали изобщо ще има летен сезон

Трудно ми е да предвиждам по какъв начин ще се развие и дали въобще ще има летен туристически сезон. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на съвещанието на Комисията по икономическа политика и туризъм, съобщи организация " Фокус ".
" Предвид извънредно невижданата обстановка и в Европейската комисия участваме в работните групи по конкурентоспособност и напредък, формат " Туризъм ", където се разискват разнообразни ограничения. Европейска комисия анонсира облекчение на разпоредбите, свързани с държавните помощи и квалифицира болестта с COVID-19, като изключително събитие. В момента обсъждаме в нашето министерство и на база на предложенията от сектора какви са вероятните спомагателни ограничения, отчитайки общата обстановка в бюджета и салдото с всички браншове. И на мен би ми се желало - желая всичко това и това за бранш " Туризъм ", само че няма да е почтено и уравновесено по отношение на общата икономическа обстановка в страната. Туризмът е водоравен бранш и зависи от това по какъв начин се развива всеки един, с цел да може да имаме най-после един добър туристически артикул и положителни резултати ", сподели още Ангелкова.
" Много ми е мъчно сега да предвиждам по какъв начин ще се развие летният туристически сезон, дали въобще ще има летен туристически сезон. Към момента това, което сме се договорили с огромните туроперотори, с които работим и с мои сътрудници министри, на промишлеността, неправителствения бранш, през днешния ден съм изпратила към 150 писма, сме се разбрали да се реагира на две седмици и месец за месец, с цел да няма автоматизирана анулация на всички резервации, които все още има направени за летния туристически сезон. Тепърва ще можем да създадем или края на месеца, може би още другата седмица дали ще тотална анулация на всичко ", посочи още министърът. 
По думите ѝ огромни туроператори са спрели своята активност. " Все още не са отменили резервациите за юли и август месец. Разбира се, прекъснати са всевъзможни заплащания във връзка с ранните резервации- Секторът безусловно е затворен ", акцентира още министър Ангелкова.
Още по тематиката ще откриете в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР