Трудно ми е да определя какво точно иска Слави Трифонов.

...
Трудно ми е да определя какво точно иска Слави Трифонов.
Коментари Харесай

Аламанов: Промяна не е да сменим джипката с диванчето и един сърдит човек да се кара вместо друг

Трудно ми е да дефинира какво тъкмо желае Слави Трифонов. Дали желае да ръководи самичък, еднолично и по тази причина желае да прави избори до дупка? Дали желае да събори цялата система? Но не може без система, би трябвало да има някаква форма на ръководство. Иска да направи президентска република, република на Слави? Може би в случай че малко по-точно артикулира това, което желае да направи, ще помогне на останалите партии да се ориентират какво да чакат от него. Подходът му е добър като за II група в детската градина.

Това съобщи в ефира на Българското национално радио информационният специалист Любомир Аламанов. Повод за коментара му е политическото напрежение сред обединенията в 46-тото Народно заседание, продължаващата замяна на реплики, новият кръг съвещания при президента, връчването на третия мандат и неяснотата към съставянето на държавно управление в границите на сегашния парламент.
 Аламанов: Слави Трифонов и партията му в действителност имат късмет да са първи Аламанов: Слави Трифонов и партията му в действителност имат късмет да са първи
Изследване на Медиана от последните дни. Ако изборите бяха през днешния ден, резултатите щяха да са: 1. ИТН – 24 % 2. ГЕРБ - 21...

“Доста подходи пробваха партиите. Опитаха се да подскажат на Трифонов, че някои от политическите решения, които взима, може би не са най-правилните. Опитаха се да му подскажат, че едноличният метод може би не е най-хубавият. Проблемът е този - когато не знаем какво желае някоя партия, постоянно стигаме до друго място, други резултати.

При нови избори някои от партиите се надяват, че ще покачат резултатите си, което съгласно мен няма да е по този начин. Ако Слави се надява, че ще завоюват повече гласове, може би не са си създали добре сметката. Според мен част от неговите гласоподаватели са надълбоко разочаровани, тъй като той опропасти смисъла на думата " смяна ".

Промяна не е да се махне един едноличен режим и да се постави различен. Промяна не е да се смени джипката с диванчето, един ядосан човек да се кара вместо различен. Хората желаеха нормализиране, естествена европейска страна, от която да не бягат ”, изясни още Аламанов.

По думите му забавен е фактът, че двете най-големи партии, които дружно вършат повече от половината народни представители, изрично настояват, че са в съпротива до момента в който няма ръководещи.
 Мнение: Не е толкоз тъжно, че художник е нарисувал премиера, а определената от нас политическа система Мнение: Не е толкоз тъжно, че художник е нарисувал премиера, а определената от нас политическа система
" Тъжна приказка за един художник, една картина и една транзитивност Не е толкоз тъжно, че художник е нарисувал премиера. Тъжно е, че година..

“Наблюдаваме странна обстановка, в която политическите водачи се пробват да бият всички международни върхове по изпитване на търпението на хората - какъв брой още ще устоят ”, уточни още Аламанов.

Според него по-вероятно е третият изследователски мандат да бъде връчен на някоя от политическите обединения, заявили предпочитание да създадат опит за сформиране на кабинет. Политическото решение обаче е комплицирано, уточни още Аламанов. По думите му не би трябвало връчването на мандата от страна на президента Румен Радев да бъде обвързано с актуализацията на бюджета.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР