„Трудно ми е да давам оценка дали Джок Полфрийман се

...
„Трудно ми е да давам оценка дали Джок Полфрийман се
Коментари Харесай

Кощунство: Коритаров сравни Полфрийман с Левски, защото и Апостолът бил убиец

„ Трудно ми е да давам оценка дали Джок Полфрийман се е поправил, или не, дали същински се разкайва. Никой не може да каже какво мисли за действието си. Притеснява ме, че една огромна част от българската „ жълто-паветна” интелигенция реши да постави на своето знаме точно Джок Полфрийман”.

Това разяснява в предаването „ Неделята на NOVA” журналистът Петър Волгин. „ Има един базисен факт – този човек е палач, той е умъртвил различен човек. Когато си слагаш на знамето един човек, който е умъртвил различен човек, при условия, за които към момента се спори, това приказва прекомерно зле за хората, които го правят”, добави Волгин.

„ Всички споделят, че има доста нарушители наказани за ликвидиране и по-късно освободени. Според мен цялата драма тук се получи от намесата на хора от неправителствения бранш и ясната обязаност сред съдийския състав, освободил Полфрийман, и неправителствените организации. Това мощно нервира българското общество”, разяснява журналистът.

„ Такъв комплициран спор не би трябвало да е какъвто и да е предмет на вторични публични оценки, осъждания, разногласия, тъй като възприятието за правдивост е субективна категория”, съобщи журналистът Георги Коритаров.

„ Правото е просвета. Понякога субективното чувство за правдивост се разминава с юридическата норма”, разяснява Коритаров.

Той също така съпостави Апостола на свободата с Джок Полфрийман. Коритаров направи заключението, "че и ние имаме на герба си облика на един палач - Левски, който умъртвил едно ратайче за свободата на България ", осведоми Дарик.

Кощунствения паралел Коритаров направи поради имитация на Петър Волгин. Пръв Волгин установи, че за жалост, в тази ситуация с Полфрийман, умъртвил българския студент Андрей Монов и пуснат от съда предварително, НПО-секторът оказал въздействие върху правосъдната система и закачил на знамето си един палач.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР