Трудно ми е да дам обяснение за оазиса Златоград. Питала

...
Трудно ми е да дам обяснение за оазиса Златоград. Питала
Коментари Харесай

Оазисът в Златоград - 36 пневмонии без нито един с коронавирус

Трудно ми е да дам пояснение за оазиса Златоград. Питала съм се в действителност, само че откакто сътрудниците имат 36 пациента с пневмония от март месец до момента и всички са изследвани с ПСР, в действителност е необяснимо за какво там няма вирус. Всички са негативни, което пък демонстрира, че те изследват. Не може да кажем, че са се отказали от проби, с цел да нямат доказателство.  
Това съобщи шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Мими Кубатева в отговор на журналистически въпрос по какъв начин си изяснява неналичието на инфектирани с Ковид-19 в община Златоград.
По думите й евентуално на по-късен стадий болестта ще мине й от там. “Виждате, че и в Неделино са единствено 5 индивида. В тази част на региона инфекцията не е стигнала. Може би това е една от аргументите, несъмнено има и други “, разяснява тя.

През последната седмица в област Смолян има 36 нови случая, като общият брой открити инфектирани поданици са 382 от началото на изключителното състояние. От тях излекувани са 186, умряли - 9, а дейни - 187.
От дейните 146 са на домашно лекуване, а 41 са в лечебни заведения.
„ Новорегистрирани са 36 души на възраст от 4 месеца до 86 години. От Борино са 6, от Доспат – 5, от Мадан – 3, от Рудозем  - 4, и от Смолян – 18. Има един умрял от Доспат. Излекуваните са 28, дехоспитализирани 9, приети в болница 12. На домашно лекуване 23. Под карантина са 236 души.  
„ За нашата област тази седмица е малко по-спокойна спрямо миналата и с други области. Нямаме регистрирани нови огнища. Инспекторите на РЗИ бяха натоварени с обработката на новите положителни лица и техните контактни, с огромно пробонабиране на позитивните от завода за авточасти „ Хроновски “.  Взети са 84 проби в трите общини Смолян, Рудозем и Мадан. 72 проби са изследвани, от тях 63 са негативни, което значи че техният статут ще бъде изменен и попадат в излекувани и ще се върнат на работа “, уточни доктор Кубатева.
Притеснението на управляващите в Смолян обаче е, че пораства броят на приетите в болница и през последната седмица постъпилите с ковид в болница са най-вече до момента.
„ Болниците в Смолян, Мадан и Девин се оправят към този момент с лекуването и наблюдението на пациентите с Ковид-19. Те декларират, че имат нужните защитни средства, дезинфектанти, няма сега инфектиран медедицински личен състав, което е удобно за работата и лекуването. Проблемът е обаче в лимитираните благоприятни условия на лечебните заведения и лимитът на експертите “, разяснява шефката на РЗИ.    

„ Пациентите с потвърден ковид в МБАЛ – Смолян, са 22. За страдание имаме и един пациент на механична вентилация в ОАИЛ. Той е 87-годишен, интубиран. Справяме се на този стадий. Всеки пациент, който се е обърнал към нас, е получил съответно лекуване. В момента имаме настанени пациенти с Ковид-19 и в пулмологичния бранш на вътрешно поделение “, заяви изпълнителният шеф на регионалната болница доктор Марин Даракчиев.
Той изясни, че 4-месечното бебе с ковид сега е в инфекциозно поделение. Когато е лекувано от конюнктивит в детското поделение, е било е в независима стая. В момента мъничето е в доста положително положение, няма температура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР