Трудно е сами за себе си да преценим кога точно

...
Трудно е сами за себе си да преценим кога точно
Коментари Харесай

Отговорете си на този въпрос и ще разберете дали е време да напуснете работа

Трудно е сами за себе си да преценим по кое време тъкмо е пристигнал моментът, в който е време да напуснем работата си и да потърсим нови благоприятни условия за развиване. Възможно е обаче да преценим елементарно тази обстановка, като бъдем откровени пред себе си.

По думите на кариерния специалист и създател за CNBC Сузи Уелш има един къс въпрос, който може да помогне на човек да доближи до търсения отговор.

Уелш счита, че ключът се крие в ето тези думи: " Кога беше последният път, когато направих нещо ново в работата си? ". Ако отговорът е през вчерашния ден, предходната седмица или даже предходния месец, значи би трябвало да премислите добре дали няма още какво да научите на това място, счита специалистът.

" Вероятно има аспекти от професионалния живот, които не ви харесват, само че сходен отговор е доказателство, че към момента има какво да научите и поле за развиване ", изяснява тя. " Оценете работата си и това, че тя ви разрешава да растете ", добавя Уелш.

От друга страна по нейните думи, в случай че сходна смяна не е имало през последните няколко месеца или даже години, това е явен сигнал, че е добре да започнете да търсите нова работа.

" Вие буксувате на работното си място и сте в своята зона на комфорт, само че това е рисково за вашето прочувствено положение ", счита Уелш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР