Трудно е да задържите най-добрите служители, а реално погледнато, няма

...
Трудно е да задържите най-добрите служители, а реално погледнато, няма
Коментари Харесай

8 грешки, заради които отличните служители напускат

Трудно е да задържите най-хубавите чиновници, а действително видяно, няма причина да е по този начин. Истината е, че доста от грешките, които фирмите позволяват, могат елементарно да бъдат избегнати.

Когато вършиме неточности, най-можещите служители са първите, които напущат, тъй като те са хората, които имат най-вече благоприятни условия за намиране на нова работа.

Няма по какъв начин да задържите най-хубавите си чиновници, в случай че те не са отдадени на задачата и концепциите, зад които стои вашата компания. Според проучване, направено от CEB(Corporate Executive Board), една трета от чиновниците се усещат  откъснати от идеалите на компанията, за която работят, и към този момент са почнали да си търсят нова работа.

Загубата на най-хубавите гении не е мигновена. Интересът им към работата гладко понижава, до момента в който един ден не стигнат положение на цялостно равнодушие и незаинтересованост.  Майклъл Киблер назовава този феномен „ brownout “.

Киблер, който е отдал огромна част от живота си на проучването на този феномен, изяснява, че „ звездните чиновници “ са като падащите звезди, пламъкът им постепенно изгаря и с времето губят пристрастеността и ентусиазма за работа.      

Вижте и: В тези страни живеят най-щастливите чиновници

„ Феноменът Brownout е друг от burnout(прегаряне), тъй като чиновниците, страдащи от brownout не се намират във забележима рецесия. Представянето им на работа наподобява изцяло обикновено:  работят добре в екип, натрупат спомагателни часове, дават оферти по време на срещи и така нататък Въпреки това, през множеството време са тихи и безмълвни, обременени от едно непрекъснато положение на равнодушие и незаинтересованост, и след това губят изцяло възприятието си на ангажираност към работата. “, твърди Киблер.

За да предотвратите този феномен и да запазите най-хубавите си чиновници, би трябвало да разберете кои техни дейности способстват за бавната загуба на интерес и ангажираност.

Това са част от най-лошите практики, които би трябвало да премахнете, в случай че желаете да задържите най-ценните си фрагменти.  

1. Създавате доста ненужни правила

Компаниите имат потребност от правила, с цел да работят дейно, само че тези правила не би трябвало да бъдат късогледи и мързеливи опити за основаване на ред.  Без значение дали става въпрос за прекомерно прецизна политика на наличие или процедура за отчитане на разноските по служебните коли, единствено няколко непотребни правила са задоволителни, с цел да нажежат работната атмосфера.

Чувството, че „ Големият брат “ непрекъснато ги следи, ще накара вашите чиновници да потърсят друга работа, където да бъдат по-свободни.

2. Държите се по един и същи метод с всички

Този метод може да бъде потребен в детските градини и в учебните заведения, само че работното място действа по друг метод. Еднаквото отношение към всички демонстрира на най-хубавите ви чиновници, че колкото и добре да се показват, те постоянно ще получават същото отношение, като техния сътрудник, който едвам дочаква края на работния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР