Трудно е да си представим, че филмът Титаник е на

...
Трудно е да си представим, че филмът Титаник е на
Коментари Харесай

20 интересни факта за филма Титаник

Трудно е да си представим, че филмът " Титаник " е на 21 години. Хората, които не са гледали този филм може би са единици, както и тези, които са го гледали единствено един път. Този филм е класика, приета от целия свят.

Събрахме някои забавни обстоятелства за кино лентата:

1. Актьори като Том Круз, Брад Пит, Крисчън Бейл, Маколи Кълкин и Матю Макконъхи се явяват на прослушване за ролята на Джак. Кейт Уинслет се явява, дружно с Матю Макконъхи, само че ролята печели младия и безизвестен тогава Леонардо ди Каприо

2. Кейт Уинслет също не получава ролята на Роуз изключително елементарно. Мадона, Шарън Стоун, Никол Кидман, Гуинет Полтроу, Уинона Райдър и Ума Търман са нейната конкуренция. Кейт доста желае ролята и взима телефонния номер на режисьора. Тя му се обажда и споделя, че би трябвало тя да играе тази роля и че биха били луди, в случай че не я вземат. Естествено, в този момент тя отхвърля да е направила това.

3. Филмът " Титаник " коства повече от кораба. Филмът коства 200 млн. $, а корабът коства единствено 7,5 млн. $ (или 150 млн. $ в актуалния еквивалент).

4. Според сюжета, Роуз е трябвало да настъпи годеника си с токчето си, само че Кейт Уинслет взема решение, че ще наподобява по-добре, в случай че тя плюе в лицето му и това е сюжетът, който те в последна сметка избират.

5. Ако изрежем всички модерно подиуми от кино лентата и оставим единствено събитията от 1912 година, филмът ще бъде 2 часа и 40 минути- тъкмо за толкоз време корабът потъва.

6. Камерън не желае да включва музика във кино лентата, само че композиторът Джеймс Хорнер скрито записва ария със Селин Дион и дава касетата на режисьора. Певицата има леки подозрения по отношение на песента (не я харесва), само че откакто прочита сюжета трансформира мнението си. Всички плачат по време на записа на песента.

7. През 1995 година Камерън прави 12 гмуркания на дъното на океана, с цел да види потъналия транспортен съд със личните си очи. Тогава режисьорът схванал, че не може да допусне неточност в работата си и че би трябвало да уважи паметта на хората, починали при тази покруса.

8. Спомняте ли си фразата на Ди Каприо " Аз съм кралят на света "? Това е импровизация. Тази фраза не участва в истинския сюжет.

9. Филмът чупи доста върхове. Един от тях е какъв брой дълго филмът е на огромния екран - 287 дни.

10. Когато виждаме Роуз в старостта й, можем да забележим кучето й - померан. Има причина за това - след злополуката са открити 3 кучета. Има 2 померана и 1 пекинез. Между другото, сцените с животните, които се пробват да се спасят също са снимани, само че режисьорът ги маха.

11. По време на фотосите филмът се назовава The Ice Planet. Това се прави за да се резервира тайната и други компании, които основават филми за Титаник да не могат да видят продукцията.

 20 забавни обстоятелството за кино лентата imbd
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР