Трудно е да си представим богатство от 12 цифри. Изпълнителният

...
Трудно е да си представим богатство от 12 цифри. Изпълнителният
Коментари Харесай

7 невероятни факта за състоянието на Джеф Безос, най-богатия човек на планетата

Трудно е да си представим благосъстояние от 12 числа. Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос обаче няма потребност да си го показва - той го има. Състоянието му се равнява на 105 милиарда $ и го прави най-богатия човек на планетата.

Освен платформата за онлайн търговия, Безос е притежател и над вестника The Washington Post и компанията Blue Origin.

Представяме ви няколко обстоятелството за благосъстоянието му, които напряко ще ви шокират.

1. Безос изкарва повече пари за 1 минута, в сравнение с средностатистическият човек за цяла година. Само през 2017 година е спечелил 19,3 милиарда $.

2. Парите на Безос са четири пъти повече от тези на университета, който е приключил - " Принстън ". Предприемачът въпреки всичко не е не запомнил своята Алма Матер. През 2011 година подарява 15 млн. $ за нов теоретичен център към нея.

3. Безос е на 25 място в Съединени американски щати по благосъстоятелност на земя. Най-големият му парцел е над 30 000 акра, среща се в Тексас и служи като площадка за галактическата му компания Blue Origin.

4. Имението му в Сиатъл е коствало по-малко от 1% от положението му, когато го купува през 1998 година Цената му е била 10 млн. $, само че по-късно Безос и жена му са придобили и околни парцели и са създали усъвършенствания и сега се пресмята на 70 млн. $.

5. В момента Безос строи най-голямата къща във Вашингтон. Смята се, че е отделил 23 млн. $ за задачата.

6. Когато Безос за първи път става милиардер, Уорън Бъфет към този момент има 30 милиарда $. Сега Безос е с 20 млн. $ по-богат от Безос.

7. Смята се, че положението на Безос ще пораства още и е изцяло допустимо той да стане първият трилионер в света.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР