Трудно е да се усмихна след поредната агресия срещу лекари

...
Трудно е да се усмихна след поредната агресия срещу лекари
Коментари Харесай

Лекар: Трудно е да се усмихна след поредната агресия срещу медици

Трудно е да се усмихна след следващата експанзия против лекари в УМБАЛ „ Св. Анна ”. Никъде в други публични среди не съм ставал очевидец на такава липса на почит против лекарското съсловие.

Това съобщи началникът на клиниката по кардиохирургия към „ Св. Анна ” доцент Васил Гегусков пред БТВ.

Лекарят не си изяснява на какво се дължи сходно принуждение против медицински лица. Вчера, за следващ път, в многопрофилната болница мъж атакува дежурни лекари и нанесе телесни вреди.

 



Въпреки редките обиди, които Гегусков признава, че е получавал от афектирани близки на пациенти, мотивацията му да се среща и лекува своите пациенти е поради положителните думи, които чува ежедневно.

Доц. Гегусков избира медицината като дете. Казва, че бил запленен от изкуството да лекуваш.

В биографията си има тапия от Медицинския университет в гр. Бохум, Гeрмания и следдипломни специализации в Хюстън, Съединени американски щати, Берн, Швейцария и Хайделберг, Германия.

От 2004 година до 2009 година е кардиохирург в Университетска клиника по сърдечна хирургия в Хайделберг. През 2009 година прекъсва сполучливата си кариера в Германия, с цел да се върне у нас като заместник-началник на клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „ Света Анна ”.

От 2017 година година доцент Гегусков е шеф на клиниката.

 

„ Никога не съм слагал материалните богатства на напред във времето. Без финансова ликвидност животът е съвсем неосъществим, само че не това е най-важното ”, разяснява още той.

След появяването на клиниката по кардиохирургия в София, Гегусков взема решение, че това е идеалната опция да се върне у нас и да ревизира дали ще се усеща на мястото си.

Лекарят счита, че кардиохирургията в България е развита на доста високо равнище, макар дребното средства, които се влагат в това направление.

Гегусков е безапелационен, че на българите им липсва здравна просвета и профилактични ограничения. Според него точно по тази причина доста хора у нас са по-болни от средностатистическия европеец.

 

„ Днес водим един хиперздравословен живот, който не е най-удачният вид. Трябва да има уравновесена диета и просвета на хранене ”, добави лекарят.

Според него българите би трябвало постоянно да посещават лекари, даже когато са здрави. По думите му това са превантивни ограничения за възможни бъдещи болести.

А неговата рецепта за крепко сърце - положителни мисли и придвижване.

Междувременно нападнатите медици са в устойчиво положение.

„ Към момента най-сериозно потърпевшата жена е нормализирана. Добрата вест е, че няма директна заплаха за живота й. Активното й лекуване ще продължи, тъй като главата й е блъскана в стена, душена е и е удряна брутално. Възстановяването й продължава ”, сподели за Нова се представителят на болничното заведение Антон Луков.

„ Другите потърпевши са в по-добро положение. При тях има повърхности пострадвания, само че имат тежък психически потрес ”, сподели още той. / Трафик Нюз

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР