Трудно е да се справим с мигрантите, и то с

...
Трудно е да се справим с мигрантите, и то с
Коментари Харесай

Мажд Алгафари: С макета на ограда си мислим, че всичко е наред

" Трудно е да се оправим с мигрантите, и то с тези, които ще преминат нашата граница. След като построихме макета на оградата, си мислим, че всичко е наред. През това време видяхме Турция и Гърция какво направиха. Трябва да създадем една същинска ограда. Турция доста добре си затвори границата с Иран и с тези, които идват от Азия. Гърция - по същия метод. Като се огледа действително коя е най-уязвимата част към Европа, виждаме, че е България ", уточни журналистът Мажд Алгафари в студиото на " Денят ON AIR ".

Преводачът изясни, че бежанците минават през нашата граница с концепцията да тръгнат за Европа.

" Те се пробват. Има и такива случаи, при които афганистанци влизат в Турция и потеглят за Европа с концепцията, че ще ги пуснат, тъй като бягат от режима, от талибаните ", посочи още Алгафари.

Журналистът разяснява и това, че съвсем всички от незаконните мигранти нямат документи в себе си.

" Всички, които влизат от Турция в България, би трябвало да имат документи. Но техните документи са в Турция. Бих предложил на държавното управление да се създадат брошури, които да бъдат публикувани в Турция на езика на афганистанците, с цел да схванат те, че не може да се влиза у нас без документи. Те могат да бъдат нарушители ", обясни още преводачът пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че в дадена група може 100% от бежанците да бъдат радикализирани, само че може и нито един да не е.

" Покрай афганистанците ще стартират да влизат и пакистанци, иранци. Няма положителни професионални преводачи на границата. Ние имаме незабавна потребност от пари за поддръжка на Министерство на вътрешните работи. Нашата ограда е доста лесна за прескачане ", сподели Алгафари.

Преводачът изясни, че в множеството случаи прекосяването се прави благодарение на стълба, която се поставя на оградата. След прекосяването на оградата, бежанците биват посрещани от каналджиите в България. Алгафари изрази терзания, че незаконните мигранти могат да пренесат и коронавирусната зараза.

" Тези хора идват най-вече от Турция. Каква е гаранцията, че тези, които влизат, няма да вкарат болестта? Когато влизат незаконно, те заплашват цялата нация. Трябва да обърнем внимание на националната сигурност на България ", акцентира събеседникът.

Журналистът изясни, че цените за прекосяване са разнообразни, според от дестинацията.

" За транспортиране до София от Турция - от 1 500 до 2 000 евро на човек. От Турция до Германия е към 5 000, 6 000, 7 000 евро. Настаняват ги у нас в разнообразни квартали, в квартири най-много в София. Центровете са за тези, които успеем да хванем. А от Афганистан до Турция е от 10 000 евро на човек ", показа Алгафари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР