Трудно е да се сетим за точния момент, в който

...
Трудно е да се сетим за точния момент, в който
Коментари Харесай

ЕС взе на прицел батериите на смартфоните

Трудно е да се сетим за точния миг, в който батериите на мобилните стопираха да се крият зад преносимото капаче и станаха трудно-делима част от апаратите.

Факт е, че това събитие прави подмяната на батериите много по-скъпа и сложна, като доста хора избират просто да дадат пари за нов смарт телефон, в сравнение с да се занимават със сервизи и поправки.

Това пък способства за казуса с боклука и софтуерните боклуци, и по никакъв метод не се вписва в световните начинания за резистентност на промишлеността.
 Снимка 468734

Вчера от XDA разкриха, че са попаднали на изтекли документи на Европейската комисия, които разкриват, че през март ще бъде вкарано предложение в Екологичен потенциал, което цели да промени статуквото с батериите.

В сърцето на проектозакона е апел към софтуерните производители, който ги подканя (засега не знаем дали ще ги задължи) да трансформират методите си на произвеждане.

Идеята на Комисията и Европейски Съюз е да върне елементарно сменяемите акумулатори на пазара освен в смарт телефоните, само че и в таблетите и в безжичните слушалки.
 Литиево-йонните акумулатори и какво коства добивът им на природата
Цинизмът на “зелената ” сила

Не всичко е такова, каквото наподобява

Отделно от това, същият закон изисква от играчите в промишлеността да засилят напъните си в региона на преработването и да прибавят информация за равнищата на микроскопични пластмасови частици върху опаковките на продуктите си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР