Трудно е да се прогнозира дали изобщо ще успеем да

...
Трудно е да се прогнозира дали изобщо ще успеем да
Коментари Харесай

Даниел Митов: Държавата има нужда от редовно правителство

„ Трудно е да се предвижда дали въобще ще успеем да съставим постоянно държавно управление. Трудно е да се предвижда и какво ще бъде то “, каза пред Българска национална телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„ Истината обаче е, че българската страна има потребност от постоянно държавно управление, тъй като служебни държавни управления стартират към този момент да тежат прекомерно доста в една и съща посока, а точно – президентството. Не е редно. Легитимността е друга. Този парламент би трябвало да излъчи кабинет. Ние ще създадем всичко допустимо това да се случи. Надяваме се това да стане още с първия мандат. Но за това би трябвало да се стартира от съществени диалози по политики и тези диалози би трябвало да са политически и експертни “, добави Митов.

Даниел Митов разяснява гласа на Асен Василев „ срещу “ пазаруването на нови F-16″ „ Днес видях разделянето в парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ във връзка с F-16, когато Асен Василев гласоподава „ срещу “. Очевидно има някаква секта вътре, която почва да ми наподобява като проруска секта. Асен Василев беше човек, който издейства дерогация за съветския нефт. Той беше човек, който нападна американското посолство. Под негов напън вкараха медиатори в покупко-продажбите за газа. Започна да ми наподобява на тренд, нека да ме опровергаят “.

„ Когато става въпрос за хартиената бюлетина, би трябвало да си кажем ясно следното: прибързаното, безогледно въвеждане, за една нощ, на 100% машинно гласоподаване лиши една част от българските жители от право на глас. Това е софтуерен ценз. Няма никакъв проблем да има избор сред хартиени бюлетини и машини “, по този начин Митов разяснява връщането на хартиената бюлетина.

„ На няколко пъти към този момент в този парламент сътворяваме консенсус, който е евроатлантически. По отношение на еврото да вземем за пример. Изградихме болшинство и към военната помощ за Украйна. Това са знаци, че в българския парламент могат да бъдат създавани болшинства “, сподели още някогашният външен министър.

„ Бойко Борисов показва държавническа зрялост и доста добре знае какво би трябвало да се прави за страната “, добави заместник-председателят на ГЕРБ.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР