Трудно е да се повярва че бездомник, който живее в

...
Трудно е да се повярва че бездомник, който живее в
Коментари Харесай

Бездомникът милиардер

Трудно е да се повярва че скитник, който живее в автомобила си, би могъл да стане милиардер. Но Джон Пол ДеДжория, съосновател на компанията за артикули за грижа за косата John Paul Mitchell Systems и основател на компанията Patrón Spirits за произвеждане на висококачествена текила, го е постигнал. По данни на Forbes чистият приход на 73-годишния милиардер е 3.1 милиарда $, а историята му като че ли е излязла от разказ на Чарлз Дикенс.

През 1980-а една от най-успешните компании за артикули за коса в света нямала спонсори и ДеДжория дружно с приятеля си коафьор Пол Мичъл продавал шампоан и еликсир "от врата на врата ". След две години работа компанията съумява напълно да заплати отговорностите си и да излезе на облага. Въпреки триумфа на John Paul Mitchell Systems главният приход на ДеДжория идва от втората му компания - Patrón Spirits, производител на текилата от най-висока класа Patrón. Тя се радва на огромна известност, като всяка година се продават над 2 млн. бутилки.

Но ДеДжория не обича да мери триумфа си в пари и власт. Вместо това е благополучен да показа положението си с другите хора, на които им е провървяло по-малко. През 2011-а пристрастеността му към филантропията го подтиква да подпише с Бил Гейтс и Уорън Бъфет "The Giving Pledge " (Дарителска клетва) и да подари половината от приходите си за един по-добър свят.

Предприемачът следва няколко правила, които са му помогнали по пътя към триумфа. По думите му предприемачът постоянно би трябвало да е подготвен да се сблъска с отводи. "Ще чукате на вратите и мнозина ще ги затръшнат под носа ви. Ще има хора, които не харесват вашия артикул, вашата компания или самия вас. Ако сте наясно авансово с това, отводът няма да ви нарани надълбоко. Обратното, ще ви направи по-силни. "

Според друго предписание всеки предприемач би трябвало се убеди, че продуктът или услугата, която предлага, са най-хубавите на пазара. Подобно мислене дава извънреден късмет за триумф. Освен това предприемачът счита, че добрината е потребна както за хората, по този начин и за бизнеса. "Помагайки на другите, вие създавате бъдещи клиенти и вдъхновявате лоялността на чиновниците си ", изяснява ДеДжория.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР