Трудно е да се каже причината. Трябва да получим всички

...
Трудно е да се каже причината. Трябва да получим всички
Коментари Харесай

Боян Петров за загиналата в Пирин: Това беше първото й ходене в Пирин тази година, тя постоянно го избягваше

Трудно е да се каже повода. Трябва да получим всички данни, с цел да създадем добър разбор. Това се случва заради две съществени аргументи - подценяване на изискванията в планината, и надценяване на личните благоприятни условия. В случая има струпване на дребни неточности и момент нехайство. Това сподели шефът на ПСС Емил Нешев в ефира на bTV, разяснявайки вчерашния драматичен случай в Пирин, при който лавина затрупа млада жена и тя почина.
" За да стигнеш до такова място без използването на МПС лишава към 2-2.5 часа. Използвайки моторните шейни, спасителите са стигнали в границите на час. Това е достижение ", сподели още той. По думите му, потреблението на хеликоптер е още по-бързо, само че обстановката в хеликоптерното избавяне " не е розова " в страната ни. 

" Ние сме единствената страна в Европейски Съюз, която няма система за избавяне с хеликоптери ", акцентира той. Припомняме, че вървешком по билото на планината, момичето попада на козирка, която се чупи и пропада надолу. При рухването провокира лавина, която я затрупва. Момичето е било с още две момчета, които не са попаднали в козирката. Те подават сигнала към 17.00 часа.

" Тя имаше задоволително опит с планината. Ходеше непрестанно по планини. Има опит от Пиринеите, Алпите. Това беше първото ѝ вървене в Пирин тази година. Тя непрекъснато го избягваше. Съдба. Първи и финален път в Пирин ", това сподели известният алпинист Боян Петров. Оказа се, че починалата млада жена е негова позната. 

" Някаква крачка нехайство. Козирката е пропаднала и е последвал потрес в двамата младежи, с които е била. Браво на ПСС, че са се организирали толкоз бързо. Това е по-бързо от хеликоптер. Кучето я намира доста бързо, само че единият час в снега се оказва съдбовен. Все още не знаем дали повода е задушаване или контузии ", сподели още Петров. 

За страдание всяка година има такива произшествия. Най-вероятно става дума за подценяване на изискванията, сподели още на собствен ред Нешев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР