Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за

...
Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за
Коментари Харесай

Цацаров: Трудно е да се каже, че има заподозрян за убийството в Момчилград

Трудно е да се каже, че има обвинено лице за убийството в Момчилград до този миг, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред публицисти. 

7-годишното момиченце беше открито мъртво от майка му през вчерашния ден сутринта. Жената разкрила натрупа на детето вкъщи, прибирайки се от нощна промяна. Детето е било единствено през нощта. Обикновено баба му се грижи за него, когато майка му била на работа, само че тя отпътувала за Турция, с цел да се грижи за сестра си. Бащата на момичето работел в чужбина. Семейството има и по-голям наследник, който живеел в Турция.

Изнасянето на информация може да повреди ползите на следствието. Мога да кажа, че не дребна част от ключа към решението ще бъде даден от експертните изводи след съдебно-медицинската експертиза, уточни Цацаров.

След аутопсията лекарите са удостоверили, че гибелта е породена от задушаване, само че не от материала, с който е било овързано и запушено лицето на детето - осъществено е преди този момент.

Всички материали ще бъдат предадени на следващия ден в Националния институт по криминалистика и криминология или на частна лаборатория за незабавна обработка на ДНК материал.

Ще работим оптимално бързо. До този миг е мъчно да се каже, че има лице, което е обвинено, сподели още основният прокурор.

По думите му има оперативни версии, като част от тях са надалеч по-истинни от другите, само че в последна сметка се нуждаят от доказателства.

По-рано през днешния ден Нова тв и bTV оповестиха, че жена - доста близка родственик на фамилията - е била арестувана за убийството.

Към момента няма повдигнато обвиняване. Засега проверяващите не афишират публично по какви версии работят.

Вчера беше обявено, че е формирано дело за съзнателно умъртвяване на малолетно дете. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, която би трябвало да покаже по какъв начин е умряло момичето. Неофициално се приказва за задушаване, още веднъж импровизирано се твърди и че главата му е била облепена с тиксо.

В Момчилград от Турция се прибраха братът и вуйчото на момичето, през днешния ден се чака да се прибере и бащата от Белгия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР