Трудно е да повярваме, но новината е факт - тази

...
Трудно е да повярваме, но новината е факт - тази
Коментари Харесай

Tesla, Ford, General Motors и как компанията на Илон Мъск задмина конкурентите си

Трудно е да повярваме, само че новината е реалност - тази седмица Tesla се трансформира в най-скъпата компания за коли в историята, откакто в сряда общата стойност на акциите на компанията доближи рекордните 89 милиарда $.

Въпреки че компанията бе учредена едвам преди 12 години, към днешна дата тя към този момент коства колкото Ford и General Motors взети дружно.

Предходният връх за най-скъп производител на коли се държеше точно от Ford и бе подложен през към този момент далечната 1999 година, когато компанията бе оценена на 80.8 милиарда $.

Скокът в акциите на Тesla се дължи най-много на изненадващо високите доходи в третата четвърт на предходната година и огромния брой сполучливи доставки в края на годината, написа Business Insider.

По-рано този месец компанията на Илон Мъск заяви, че е доставила 367 000 през 2019 година, с което е съумяла да надмине долната граница на прогнозата си за миналата година.

Интересното обаче е, че от края на третата четвърт на 2019 година до момента цените на компанията са скочили двойно, като финансовите анализатори считат, че този напредък ще продължи и през идните месеци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР