Трудно е да коментирам протеста с две думи. Нямам морално

...
Трудно е да коментирам протеста с две думи. Нямам морално
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Заплашиха да ми отрежат червата и да се влачат различни части от тялото ми

Трудно е да разясня митинга с две думи. Нямам морално право да приказвам против правото на жителите да стачкуват, тъй като аз съм протестирал доста. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Нова тв.

" Всеки опит да се дефинира митингът с една дума ще е неакуратен. Имаме непринудено протестиращи, тъй като и частният бранш, и самата страна имат недостатъци. Естествено има и партийна закваска и разнообразни партии, тъй че има всевъзможни. В последна сметка митингът си е законно право на гражданска изява. Дори не е наложително да има претенции, а единствено яд и неодобрение - обществото има право да го изрази ", добави политикът.

" В мрежата към мен е имало закани - да ми отрежат червата и да се влачат разнообразни елементи от тялото ми. Полицията не се задейства. Спирането на автомагистралите и други сходни неща към този момент е нелегално. Тук мярата е доста фина. Едно е да си неудовлетворен, да критикуваш и обвиняваш държавното управление. Друго е да вземем за пример някой непосредствено да създава сюжет за държавен прелом - това е нелегално. Призовавам всички протестиращи да се опитат да не пречат на другите, до момента в който показват своите претенции ", сподели още Дончев.

Запитан за възможен контрапротест, той съобщи: " Аз съм уверен, че, в случай че се разгласи сходна организация, може да стане впечатляващо мероприятие. Но тези, които няма по какъв начин да се явяват на митинг, са ръководещите - това е несериозно ". Относно налога " остарели коли " Дончев сподели: " Ако не се вкара този налог, няма да се случи нищо съдбовно. А и предстоящите доходи от него не са нещо съществено. Трябва да проведем съществено диалога какво вършим с чистотата на въздуха и старите коли, които го замърсяват. Трябва да изберем какво желаеме ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР