Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на

...
Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на
Коментари Харесай

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на множеството са свити. И не се знае до по кое време. В миг като този взехме решение да ви сервира по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, тъкмо от толкоз имате потребност, с цел да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги не запомнили, а трети откровено ще ви развеселят!

Има единствено една българска плувкиня с два олимпийски медала и е хубаво понякога да си спомняме чудото, което тя направи на игрите в Сеул 1988. Да, там Антоанета Френкева единствено допира златото, което й се изплъзва на два пъти – първо на 100 м бруст, където тя остава със сребро, а купата отива при великата Таня Богомилова и трансформира този край в един от най-българските в олимпийската история. Френкева остава с бронз и на 200 м бруст.



Антоанета Френкева от години живее в Канада и няма нищо общо с професионалния спорт. Тя е експерт по информатика и създава компютърни стратегии за козметичната промишленост оттатък океана. Не плува даже за наслаждение, а децата й плуват, само че единствено за здраве.

Помните ли оня кървясъл мач през 1997 година в Лас Вегас сред Ивендър Холфийлд и Майк Тайсън , в който Тайсън отхапа парче от ухото на противника си? Тогава канибалската му демонстрация му коства дисквалификация. Холифийлд обаче не е първата жертва с раздрано ухо на босковия кръг, а през днешния ден ще ви изненадаме с обстоятелството, че другия сходен случай е с.. българин! Това се случва на един от най-големите боксьори и треньори в родния бокс Георги Стоименов-Терсенето в разгара на кариерата му в националния тим.

„ Един грък на име Христос ме подреди по този начин. Разгони ми семейството, а преди този момент го бях размазал”, спомня си Стоименов, който има над 350 публични мача, с над 20 години стаж на кръга. Случката се разиграва на Балкански игри в Атина. В изблик на гняв, че губи, гъркът раздробява лявото ухо на българина. Впоследствие Терсенето си прави пластична интервенция във Военна болница. „ Всичко в ухото ми е пластмаса. Нямам никакъв усет”, споделя европейският вицешампион от Катовице 1975 и участник на олимпийските игри в Монреал 1976, който като треньор работи с едни от най-големите имена у нас – Даниел Петров, Серафим Тодоров, Киркор Киркоров.
Вижте тази обява в Instagram.
#quarantinelife #quarantinestyle #dog #colorful #beautifulsky #lovedogs #bestfriend #quarantineday #beautifulday

Публикация, споделена от Simona (@simonadyankova) на Апр 11, 2020 в 10:55 PDT

Ако обичате художествената гимнастика , само че по някаква причина към момента не сте последвали в Инстаграм Симона Дянкова, през днешния ден го направете. Постовете на капитана на ансамбъла ни са измежду най-цветните, най-оригиналните и най-позитивните всред всички български спортисти от началото на карантината. Дали ще танцува загадъчно и с доста артистизъм в тъмното, или ще театралничи по жълти чорапи с домашния си любим върху слънчевата си веранда, няма значение. Симона постоянно е способна да ви повдигне духа и настроението.

Ред е да ви изпитаме познанията в ежедневния ни куиз. Днес ви питаме : какъв брой международни върха в леката атлетика към момента стоят на името на българи?

Kолко международни върха в леката атлетика към момента стоят на името на българи? Гласувай Резултати
Снимка: Ладислав Цветков

От тази седмица сме нетърпеливи тъкмо, колкото вас за това, което следва по самодейност на БФС . Силните на деня от футболната ни централа дадоха обещание, че стартират периодически брифинги по образеца на оперативния щаб. Едва ли те имат капацитета да бъдат ежедневни, само че занапред се вълнуваме по какъв начин биха изглеждали тези брифинги, кой би взел участие в тях и с каква завладяваща и забележителна информация биха занимавали медиите по време на пандемия.
bTV Репортерите: Краят на един цикъл Гледайте кино лентата на Димитър Тасев
А до момента в който се вълнуваме и чакаме, през днешния ден е добър миг да си напомним един документален филм, отдаден на трагичната рокада на върха в БФС. Гледайте още веднъж „ Краят на един цикъл” – филм, който излъчихме в поредицата на bTV Репортерите.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР