Трудна, но много важна победа постигна Зенит в 19-ия кръг

...
Трудна, но много важна победа постигна Зенит в 19-ия кръг
Коментари Харесай

Измъчена победа за Зенит, съотборник налетя да бие Хичо

Трудна, само че доста значима победа реализира Зенит в 19-ия кръг на Премиер лигата. Отборът на Роберто Манчини обърна вкъщи Урал с 2:1 и най-малко краткотрайно се изкачи на второто място. Автогол на Емануел Мамана даде преднина на гостите от Екатеринбург, само че в средата на полувремето Игор Портнягин от Урал също прати топката в личната си врата. Решителното попадение за Зенит бе дело на Александър Кокорин в 76-ата минута.

Николай Димитров беше титуляр за гостите и игра до 81-ата минута. Секунди преди победния гол за Зенит българският халф се оказа в центъра на събитията, откакто съотборникът му Владимир Илин се ядоса, че не е получил пас от него и го блъсна в гърба.
Загубата е трета подред за Урал. Тимът към момента е в борбата за местата, даващи право на присъединяване в Лига Европа, само че няма победа от октомври насам.

Ден след жребия за международното състезание, всички в Русия продължаваха да се вълнуват от групата, в която попадна тимът на Станислав Черчесов. В същото време обаче, шампионата навлезе в решаваща фаза и кандидатите за купата към този момент имат право на неточности. Зенит позволи доста такива и завоюва единствено един от последните си 7 мача, като се смъкна на 4-о място в класирането. Питерци не взеха нищо и от огромното дерби против Спартак (Москва) в предишния кръг, което ги сложи под в допълнение напрежение.
Стартовый состав сине-бело-голубых на матч #ЗенитУрал! pic.twitter.com/aZLJJJtW1f
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) 2 декември 2017 година Манчини предприе някои разбърквания в състава си. Игор Смолников остана на пейката, а Далер Кузяев бе върнат като десен бек. Емилиано Ригони зае мястото на Дмитрий Полоз в средата на терена, а Себастиан Дриуси получи един от дребното си шансове да стартира като титуляр.

Наставникът на Урал Александър Тарханов трябваше да се лиши от услугите на централния бранител Грегор Балажиц, който е контузен. Вместо словенеца, в стартовия състав се появи Юрий Бавин. Николай Димитров всекидневно действаше по левия фланг, а другият главен халф на гостите - Ерик Бикфалви, получи контузия и още в 5-ата минута беше сменен от Владимир Илин.
Состав #ФКУрал на матч #ЗенитУрал pic.twitter.com/IqcCPX7KLJ
— ФК Урал (@FCURAL) 2 декември 2017 година Секунди след промяната Урал изненадващо поведе. Бранителите на Зенит се подредиха неприятно при едно центриране на Димитров от фаул и топката изненада Емануел Мамана, който в опита си да я почисти си вкара автогол.

Отговорът на домакините бе незабавен. Сериозно безредие пред вратата на Ярослав Годзюр приключи с мощен изстрел на Ригони, попаднал в тялото на футболисти в оранжево. Александър Кокорин също имаше възможжност да изравни, само че ударът му не се получи. Бранислав Иванович все по-често се задържаше в половината на Урал и в 22-ата минута засече с глава центриране отдясно, само че топката излезе в навън.
Зенит несъмнено с затрудняваше против подредената отбрана на отбора от Екатеринбург, а и контрите на Урал не бяха по никакъв начин безвредни. в 31-ата минута обаче резултатът беше подравнен. По подигравка на ориста, това стана още веднъж след автогол. Питерци получиха нарушаване, след което Паредес центрира остро в наказателното поле, а Портнягин напълно леко отклони топката, само че задоволително, с цел да заблуди Годзюр - 1:1.

В 37-ата минута Ригони направи превъзходен пробив по десния фланг и подаде на непокрития Юрий Жирков, само че ударът на някогашния съветски национал бе блокиран. До края на полувремето домакините стигнаха до няколко статични положения, само че Урал удържа равенството. " Оранжевите " даже имаха късмет още веднъж да поведат, само че Портнягин се забави да нанесе удар към вратата на Юрий Лодигин.
Зенит продължи да нападна с всички сили и след почивката, а Дриуси пропусна да се разпише с глава след положително центриране на капитана Доменико Кришито. След час игра Бумал се контузи в обстановка, в която самият той фаулира Кокорин. Наложи се Тарханов да прави втора насилствена промяна и на терена се появи опитният Артьом Фидлер.

При следващото меле пред вратата на Урал Иванович добута топката зад голлинията, само че страничният рефер към този момент беше вдигнал флага за засада.
В 65-ата минута Манчини се реши да смени разочаровалия за следващ път Дриуси и пусна Дмитрий Полоз. Крилото пропусна да вкара гол с първото си допиране до топката, когато стигна до топката след центриране на Жирков, само че я прати над напречната греда.

В 70-ата минута гредата избави Урал. Ударът на Паредес от фаул бе и мощен, и прецизен, само че Годзюр закачи с върха на пръстите си топката и тя се отби от гредата.
В 75-ата минута Николай Димитров овладя топката в наказателното поле и реши да стреля, само че ударът му попадна в крайници на неприятелски в бранител. Българинът не видя, че Илин е на по-добра позиция и не му подаде, а нападателят се ядоса и блъсна в гърба юношата на Левски. Двамата си размениха остри реплики, а съдията Сергей Карасьов сподели жълт картон на Илин.

Секунди по-късно Зенит вкара втори гол, не без помощта и на доза шанс. Кокорин овладя дълъг диагонален пас и влезе в наказателното поле. Силнит удар на съветския национал се отби от крайници на бранител на Урал и Годзюр нямаше какво да стори.
Десетина минути преди края Димитров бе сменен от Едгар Манучарян, а Кокорин направи непростителен пропуск при контраофанзива на Зенит. Домакините не позволиха положения пред вратата си и се поздравиха с успеха.

В идващия кръг Зенит гостува на Ахмат, а Урал ще е хазаин на Арсенал (Тула).

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР