Труд Кандидатът за член на Висшия съдебен съвет Евгени Иванов се

...
Труд
Кандидатът за член на Висшия съдебен съвет Евгени Иванов се
Коментари Харесай

Евгени Иванов във Варна: Ще отстоявам независимостта на прокуратурата и мястото й в съдебната система!

 Труд Кандидатът за член на Висшия правосъден съвет Евгени Иванов се срещна през днешния ден с прокурори от Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура във Варна. Пред варненските магистрати господин Иванов, който е ръководител на Асоциацията на българските прокурори и прокурор във Военно-апелативната прокуратура в София, е показал концепцията си, с която кандидатства за член на висшия кадрови орган, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

" Ще не отстъпвам независимостта на Прокуратурата на Република България и мястото й в правосъдната система. Никога няма да се съглася с две неща – да бъде изведена прокуратурата отвън правосъдната система и с мнението, че прокурорите са " второкласен “ магистрати “, съобщи претендентът за член на Висш съдебен съвет Евгени Иванов пред варненските магистрати.

Кандидатурата на Евгени Иванов беше първото предложение за член на Висшия правосъден съвет от прокурорската квота, импортирана от ръководителите на разнообразни звена в прокуратурата, откакто членът на Висш съдебен съвет Даниела Машева напусна кадровия орган, с цел да поеме поста на заместител на основния прокурор. Номинацията бе стимулирана от сътрудниците прокурори на господин Иванов със заслугите му в управлението на Асоциацията на прокурорите в България към този момент три мандата, с персоналния му принос организацията на прокурорите да бъде авторитетна и уважавана, както и с професионалните му качества като прокурор и безспорния  административен и учредителен опит, които господин Иванов има.  Освен това той е и преподавател в НИП.

След Варна претендентът за член на Висшия правосъден съвет отпътува за срещи с прокурори от Окръжната и Районната прокуратура в Добрич.

Прокурорите ще избират нов член на Висш съдебен съвет на 26 септември тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР