Труден първи ден в рали „Заксен” записаха Даниел Попов/Ангел Башкехайов,

...
Труден първи ден в рали „Заксен” записаха Даниел Попов/Ангел Башкехайов,
Коментари Харесай

Труден първи ден за българите в рали Заксен”

Труден първи ден в рали „ Заксен” записаха Даниел Попов/Ангел Башкехайов, които дебютираха в немския шампионат Opel Adam Cup.

В четвъртък двамата направиха пет минавания на шейкдауна при пороен дъжд, през вчерашния ден преди обед описаха правите на ралито с център Цвикау и нощес караха в първите четири стадия.

В първите два стадия темпото на екипажа на „ Ясен Попов Рейсинг” беше повече от положително – 13-о време в правата „ Щаненгрюн 1” (12,03 км) и 14-о в идната „ Глюк ауф Брюке 1” (6,27 км).

И в третия стадий пристигна случаят, който сложи под въпрос присъединяване на Попов и Башкехайов в оставащите прави до края на надпреварата.

източник: Георги Иванов

„ Получи се чудноват случай, в най-бавния завой в стадия – изясни водачът. – В устрема си да не се окажа на прекомерно външна траектория на калния път, влязох прекомерно вътре в завоя и със завитата гума ударихме скалата. Вследствие на това предното дясно колело и част от окачването излязоха от строя.

„ В предходните два имахме опция да се убедим, че конкуренцията в Opel Adam Cup е на доста високо равнище, силите на колите са изравнени, разликите са дребни и до момента в който се адаптирахме водехме борби, с цел да влезем в Топ 10 на класирането”.

Днес предстоят още 8 прави от програмата на рали „ Заксен”, което е и кръг от немския рали шампионат, а преди началото им стана ясно, че автомобилът на Попов и Башкехайов ще може да продължи в надпреварата. Това обаче беше предхождано от съвсем цяла нощ работа на механиците на отбора, водени от някогашния рали първенец на Балканите и България Ясен Попов.

„ Поработихме малко повече, само че през днешния ден Дани и Ангел ще имат опция да покарат повече, да натрупат опит, както с колата, по този начин и с правите, които нямат нищо общо с българските, пък ние ще си отспим до момента в който ги чакаме в сервизната зона”, изясни Ясен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР