Труден летен сезон се очаква по българското Черноморие. Спадът в

...
Труден летен сезон се очаква по българското Черноморие. Спадът в
Коментари Харесай

Труден летен сезон по българското Черноморие

Труден летен сезон се чака по българското Черноморие. Спадът в ранните записвания от някои страни доближи до над 20%.

След 3 години растеж и рекордни доходи - това лято ще бъде предизвикателство. До момента максимален е спадът в ранните записвания от Русия и Германия надлежно сред 15 и 25%. Ръст се следи от Холандия, Украйна.

Kaто цяло прогнозите не са розови - в най-оптимистичния вид и това лято непознатите туристи ще са колкото предишното.

В песимистичния - спадът ще е с 10 на 100, а в най-вероятния сюжети, съгласно министерство на туризма, туристите ще са към 3 на 100 по-малко.

В последната година приходите от туризъм доближиха рекордните над 8,2 милиарда лв.. Това лято обаче ще е по-трудно.

Христина Славова от Бургаската районна туристическа камара твърди, че спадът е действителен, както и в проведения, по този начин и в неорганизирания туризъм тази година.

Със завръщането на Египет и Турция на сцената туристите у нас понижават.

" Виждаме понижаване на туристи от Германия, Русия по отношение на развиване на пазарите в Турция, Кипър, в Гърция ", изясни и Георги Чипилски - шеф на летище Бургас.

Според Константин Занков от Центъра за проучвания и разбори в туризма, тази година ще бъде сложна. „ Имахме резистентен растеж, само че общо взето с помощта на геополитическата обстановка, която ни подпомогаше, а не толкоз на други фактори”, посочи специалистът.

Така ще са нужни съществени старания с цел да запазят в най-хубавия вид миналогодишните резултати.

Към момента най-обезпокоително е ситуацията с пазар Русия и Германия, само че несъмнено разчитаме на записванията в последния миг, тъй че да минимизираме загубите от тези пазари”, изясни и министърът на туризма Николина Ангелкова.

А хотелиерите се надяват българите да се върнат по нашето Черноморие.

Така вярата за избавяне на сезона е в записванията в последния миг, както и българските туристи. Според специалистите обаче в дълготраен проект е належащо по-високо качество на услугите по родното Черноморие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР