Труден е за обичане, защото не може да бъде контролиран.

...
Труден е за обичане, защото не може да бъде контролиран.
Коментари Харесай

Силният и горд човек е труден за обичане

Труден е за обичане, тъй като не може да бъде следен.

Хората обичат да манипулират, да държат нещата в свои ръце. Особено мощно се демонстрира това предпочитание, когато обичаме. При някои се показва в мъчително собственическо възприятие, което в действителност погубва любовта.

Но даже да обичаме по здравословен метод, имаме своите упования от колегата и това е напълно обикновено. Искаме да бъде съпричастен на нашите грижи и проблеми, да споделя нашите наслади, малко или доста взаимно да се моделираме до една съвършена симбиоза.

Само че мощният, горделив и самостоятелен човек е сложен за моделиране. Той не се поддава на шлифоване, не може да бъде конструиран по наш усет и предпочитание.

Силният човек обича да води. Не обича да му споделят какво да прави. Дори да има всички почтени качества, той обича своето персонално пространство и не приказва празни приказки. Затова, в случай че си имате работа с подобен сътрудник, е допустимо да се чувствате подценени или необичани, само че това не е правилно. Той обича истината и не ни я икономисва. Той ще гледа реалистично на живота и няма да прави розови проекти за бъдещето. Той може да не ви зашеметява с думи, само че ще видите делата му. Той служи на съвестта си и има мощно изострено възприятие за правдивост и чест.

Лесно е да се обича отстъпчив човек, само че в действителност ли желаете подобен сътрудник?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР