Труд“ участва и тази година в коронацията на футболист №1

...
Труд“ участва и тази година в коронацията на футболист №1
Коментари Харесай

И „Труд“ короняса Модрич и Дешан

„ Труд “ взе участие и тази година в коронацията на футболист №1 в света след покана от уредниците. На галавечер в Лондон хърватинът Лука Модрич изпревари на върха на класацията за 2018-а Кристиано Роналдо и Мохамед Салах за наградата. От 13 юли и финала на Мондиал 2018, когато бе определен за най-хубав на международното, халфът на „ Реал “ завоюва също и наградата за №1 на европейския футбол за миналия сезон.
Боян Бойчев, представителят на нашия вестник, е единствен от България в графата „ медии “. Само по един публицист от страна взе участие с лична покана на ФИФА. Неговата тройка е Антоан Гризман (световен първенец с Франция и притежател на Лига Европа с „ Атлетико “), Модрич и Кевин де Бройне (трети в света с Белгия и първенец на Англия с „ Манчестър Сити “).
За повторно „ Труд “ е почетен с сходна чест от международната централа. В анкетата вземат участие и всички национални селекционери и капитани. Петър Хубчев сложи преди всичко Модрич с подгласници Еден Азар и Килиън Мбапе. Капитанът Ивелин Попов избра Модрич пред Гризман и Роналдо. Хърватинът получи 29,05 % от общия брой гласове.
„ Велика чест е да бъда измежду такива митове и да печеля тази премия – сподели спечелилият. – Преди всичко желая да поздравя Мохамед и Кристиано за превъзходния сезон, който изиграха. Наградата не е за мен. Тя е за всички играчи на „ Реал “, на националния тим на Хърватия, за всичките ми треньори.
Единодушно българското трио гласоподава Дидие Дешан, треньора на Франция, да завоюва наградата за №1 през 2018-а. Подгласници останаха Зинедин Зидан ( до юни в „ Реал “) и селекционерът на хърватите Златко Далич. В останалите категории белгиецът Тибо Куртоа заслужи премията за най-хубав вратар, французинът Рейнал Педрос ( “Лион “) трумфира като най-силен треньор в женския футбол, а бразилката Марта е №1 измежду дамите на терена.
Най-коментираната тематика обаче не бе награждаването, а отсъствието на Роналдо и Лионел Меси, които са част от идеалния отбор на сезона. „ Това е липса на всевъзможен почит – изригна именитият италиански треньор Фабио Капело. – Когато гледаме „ Оскар “-ите, всички номинирани са там. Повярвайте, че и актьорите не обичат да губят. Но са там! Трябва да бъдеш милосърден, когато губиш, тъкмо, както го правиш, когато побеждаваш. “
Испанският вестник „ Марка “ цитира върховен функционер от ФИФА, който анонимно твърди пред изданието: „ Двамата дескредитираха футбола и даже не го схващат. “
Все отново Меси сподели малко повече джентълменство от своя огромен съперник в последното десетилетие. Като капитан на Аржентина звездата на „ Барса “ сложи Роналдо на трето място след Модрич и Килиън Мбапе в своето гласоподаване. Кристиано заложи на Рафаел Варан, Модрич и Гризман.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР