trud.bgДетето от Бургас предизвика истински фурор по време на Международната

...
trud.bgДетето от Бургас предизвика истински фурор по време на Международната
Коментари Харесай

Страхотен успех: Математическият гений Лъчо! Едва 6-годишен, а вече с 14 отличия зад гърба си

trud.bg
Детето от Бургас провокира същински възторг по време на Международната олимпиада по математика в Тайланд

Повечето деца на неговата възраст си играят с колички, конструктори, револвери. Лъчезар си играе с цифри. Научава се да брои до 10, когато е едвам 2-годишен. Днес брои до доста по-далеч и има 14 математически оценки зад тила си.

Лъчо е от Бургас и стана прочут като детето-чудо - 6-годишното момче, което направи същински възторг по време на Международната олимпиада по математика в Тайланд. Момчето реши 30 задания за по-малко от час, събра погледите на състезателите от целия свят и постави в дребния джоб на дребните си панталони над 1500 свои съперници от 21 страни.

Наследява влечението си към числата от единия си дядо. Мъжът е преподавател по математика и е шеф на учебно заведение в Опак, пишат от " Труд ".



Първото съревнование по математика на дребния Лъчо било, когато бил едвам 5-годишен. За пръв път обаче излиза да се състезава в чужбина. Досега всички са били в България. Първо квалификацията е била в Стара Загора през октомври предходната годита. Там е събрал оптимален брой точки и получил звезда за съвършен резултат.

По време на Международната олимпиада в Тайланд Лъчо и другите български представители провокират същинска сензация и се прибират вкъщи с куп оценки - 6 купи – 3 шампионски и 3 вицешампионски, и 32 медала, от които 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови.

Макар и да е математически талант, 6-годишният Лъчо има други проекти за себе си. Мечтае да си построи хотел на 100 етажа на брега на морето, в който самият той ще работи като рецепционист. Вътре ще се предлага храна от градината на дядо му, а готвачи и рецепционисти - всичките му другари.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР