Тройно увеличение на исканията за финансиране през последния месец отчита

...
Тройно увеличение на исканията за финансиране през последния месец отчита
Коментари Харесай

Тройно увеличение на исканията за земеделски кредити

Тройно нарастване на настояванията за финансиране през последния месец регистрира профилираната компания „ Агрион Финанс “. Дъщерното сдружение „ Агрион Инвест “ е измежду най-активните компании, които отпускат заеми в земеделието и се употребява с голямо доверие измежду притежатели на земя и производители на селскостопанска продукция.
Според специалисти в сектора, главната причина за засиленото искане на заеми са проливните дъждове и локалните градушки през лятото, които утежниха качеството на селскостопанската продукция. Това изправя фермерите пред съществени провокации, защото по-голямата част от продукцията не е застрахована. Голяма част от земеделците изследват пазара за преференциални заеми, с които да обезпечат бизнеса си. Te се насочват към различни кредитиращи сдружения, защото процедурата за кандидатстване е оптимално облекчена, а периодите за разпределяне на заем са доста съкратени.
За да отговори на засиленото търсене и неналичието на съответно финансиране на фермерите, „ Агрион Финанс “ създаде общоприети ипотечни заеми, заеми за оборотни средства и лизинг на земя. При ипотечния заем минималният размер на финансирането е 10 хиляди лева, а срокът за погасяване е до 15 години, като обезпечението е земеделска земя. Погасителният проект се изготвя по отношение на характерните потребности на земеделския производител. За записаните аграрни производители и юридическите лица не се изисква кредитна история на кредитополучателя и обстоен бизнес проект.
Подобни са изискванията и на профилирания заем за оборотни средства, с гратисен интервал от 12 месеца. Осигуреното финансиране е до 80% от размера на пазарната оценка на земеделската земя, като тя прави изцяло гратис от „ Агрион “. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват спомагателни застраховки в интерес на кредитодателя, няма и условие за поръчители или съдлъжници.
„ Агрион Финанс “ предлага и лизинг на земеделска земя. Компанията е единствената на пазара, която предлага до 100% финансиране на договорката. Оценката за парцела се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна за земеделските производители.
Според специалисти по кредитиране едно от сериозните преимущества на „ Агрион Финанс “, е че не се изисква прекачване на сметки. Това е съществено облекчение за земеделските производители, защото останалите кредитни институции имат наложително изискване паричните потоци да са в съответната банка. Компанията предлага и безвъзмезден онлайн достъп за следене на параметрите на заема. Облекчение е и безплатното уведомяване за дължимите заплащания. Информация за цялостните условия на заемите може да бъде открита на уеб страницата на компанията www.agrion.bg/bg/finance/.
„ Целта ни е оптимално да облекчим дребните и междинни производители и притежателите на земя, които постоянно са лишени от финансиране “, споделиха от „ Агрион Финанс “. Улесненият достъп до кредитиране разрешава на земеделските стопани да бъдат доста по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара. Дружеството финансира както едри производители, по този начин и междинни и дребни аграрни стопани. Средният размер на настояванията за ипотечен заем е към 100 хиляди лева, като контракти са подписвани и за над 600 хиляди лева “Нямаме таван на финансирането, като прилагаме самостоятелен предел според от характерните потребност на кредитоискателя, споделиха от профилираното сдружение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР