Тройна съдебномедицинска експертиза е назначена по случая на починала родилка

...
Тройна съдебномедицинска експертиза е назначена по случая на починала родилка
Коментари Харесай

Тройна експертиза за починала в Сливен родилка

Тройна съдебномедицинска експертиза е назначена по случая на умряла родилка в Сливенската регионална болница. Представители на следствието са изискали цялата документи от раждането и последвалото лекуване на Ренета Томова, заяви пред Българска телеграфна агенция шефът на МБАЛ "Д-р Иван Селимински " доктор Васислав Петров.

Съдебни лекари от Стара Загора ще извършат аутопсията, прецизира се дали тя ще бъде направена на място, или тялото на умрялата ще бъде превозено в Стара Загора. В сливенската болница е назначена вътрешна инспекция по случая.

Становище на лекарската комисия ще има едвам откакто станат известни резултатите от аутопсията, разясни доктор Петров. По думите му, в случай че бъдат открити пропуски от страна на медицинския екип,извършил раждането, ще бъдат подхванати съответните ограничения, освен от страна на лечебното заведение, само че и от други способени институции.

Д-р Петров разясни, че към този момент е ясно, че раждането е почнало обикновено, само че след това са настъпили затруднения, които приложили инструментални способи за добиване на бебето. След раждането и на майката, и на детето, е изработен скенер. Изследването посочило, че те са в положително положение. Ренета е нямала контузии по гръдния панер. Ден след раждането тя била настанена в реанимация с белодробен оток и високо кръвно.

Там, в петък, умряла. Бебето Мария сега е добре, под лекарско наблюдаване и се съветва от експерти. Лекарите се надяват частичната пареза на ръката, породена от инструментите, скоро да отшуми. Междувременно, в Сливен трети ден фамилията и другари на умрялата упорстват пред регионалната болница, в случай че гибелта на Ренета е породена от лекарска неточност, да има осъдени.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдаване на Окръжната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР