Тройка със сирената на Антъни Дейвис донесе победата на Лос

...
Тройка със сирената на Антъни Дейвис донесе победата на Лос
Коментари Харесай

Тройка със сирената на Антъни Дейвис донесе втора победа на Лейкърс във финала на Запад

Тройка със сирената на Антъни Дейвис донесе успеха на Лос Анджелис Лейкърс със 105:103 над Денвър Нъгетс в мач номер 2 от финала в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

Дейвис вкара най-важния изстрел в мача от 45-градусов ъгъл вляво, като по този метод разреши на " езерняците " да поведат с 2:0 победи в серията и да се приближат на единствено още две от присъединяване във финала в НБА за първи път от 2010 година насам.

" Езерняците " можеше да се намират и в доста по-трудна обстановка, защото Денвър съумя да стопи преднината им от 16 точки, която бе закрепена при започване на второто полувреме. С съществена заслуга за това бе Никола Йокич. Сръбският център приключи с 30 точки, 6 битки и 9 асистенции. Той вкара последните 12 точки за " златните буци " и бе единственият в отбора на символичните посетители, който съумя да се разпише в заключителните пет минути на дуела.

Въпреки напъните на Йокич, които срещнаха по-сериозна поддръжка само от Джамал Мъри и Майкъл Портър-младши, осъществили 25 и 15 точки надлежно, това не бе задоволително да се преодолеят 57-те точки на звездите на Лейкърс Антъни Дейвис и ЛеБрон Джеймс. Дейвис завърши срещата с 31 точки и 9 битки на сметката си, до момента в който Джеймс остана с 26 точки и 11 битки. Дани Грийн и Кентейвиъс Колдуел-Поуп прибавиха по 11 точки за Лейкърс.

Мач номер 3 от серията, която се играе в балона в Орландо, е в нощта на вторник против сряда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР