Тройханд - това е институцията, която през близо петте години

...
Тройханд - това е институцията, която през близо петте години
Коментари Харесай

Приватизацията в Източна Германия: убийство, протести, скандали и ...

" Тройханд " - това е институцията, която през близо петте години на съществуването си е натоварена с реализирането на приватизацията в Източна Германия. И която е изключително ослепителен знак на разочарованието от интервала след Обединението на Германия, отбелязва " Ди Цайт ".

Решението за основаването на новата институция е взето на 1 март 1990-а година от Министерския съвет на Германската демократична република. Задачата на " Тройханд ", както става известна организацията, е да обезпечи прехода на немската промишленост към новия буржоазен пазар, в това число да укрепи и приватизира предприятията. На 1 юли същата година е признат Законът за приватизацията и реорганизацията на националното благосъстояние, който регламентира активността на приватизационната организация.

През идващите четири години " Тройханд " реализира 13 000 приватизационни покупко-продажби. Някои я назовават " най-голямата компания на света ". За други тя е " скандална институция ", " бюрократично страшилище ", " касапница ". Както напомня " Ди Цайт ", активността на " Тройханд " води до закриването на три милиона работни места и 260 милиарда немски марки загуба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР