Троянският кон Android.Fakeapp от доста време атакува мобилната платформа на

...
Троянският кон Android.Fakeapp от доста време атакува мобилната платформа на
Коментари Харесай

Приложение за Android имитира Uber, за да краде пароли



Троянският кон Android.Fakeapp от много време нападна мобилната платформа на Гугъл под разнообразни форми, а в този момент вирусът се маскира като употребява интерфейса на Uber. Според Symantec, които са разкрили новия вид, троянецът се задейства на смарт телефона и демонстрира Uber екран, в който би трябвало да въведете мобилния си номер и ключова дума, след което ги изпраща към далечен сървър. Създателите на вируса получават данните, след което ги употребяват, с цел да опитат вход в други сметки на потребителя или просто да ги продадат на трети страни.

Този вид на Fakeapp не се лимитира до проявлението на подправен Uber екран за логване. За да даде на потребителите подправено възприятие за сигурност, вирусът даже зарежда напълно законно в допълнение приложение, което демонстрира местоположението след натискане на ентер, употребявайки GPS на телефона. Това става посредством свързване към действителната стратегия, която Uber употребява, с цел да дефинира позицията на потребителите преди да изпрати водач към тях.

Официалното изказване от Uber гласи: " Тази техника на фишинг разчита на събаряне от потребителите на приложение, което се намира отвън формалния Гугъл Play Store. Ето за какво, съветваме всички да се придържат към програмен продукт от законни и доверени източници ". Тази поредна версия на троянеца за Android демонстрира какъв брой изобретателни стават злонамерените лица в опитите си да се добертат до персоналните ни данни. Може би въпреки всичко антивирусните стратегии за Android не са изцяло лишени от смисъл?
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР