***Троян./с. Балканец.От 10.00 часа в местността „Айдушко сборище над троянското

...
***Троян./с. Балканец.От 10.00 часа в местността „Айдушко сборище над троянското
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 30 юни

***
Троян./с. Балканец.
От 10.00 часа в местността „ Айдушко сборище " над троянското село Балканец, за 16-ти следващ път ще се организира Празник на билките, планината и туризма. На събитието ще участват заместител министър-председателят и боен министър Красимир Каракачанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов.

***
София.
От 09.00 часа в зала „ Изток " на Народното събрание ще стартира вторият ден от 82-ото Междупарламентарно съвещание Европейски парламент - Конгрес на Съединени американски щати - трансатлантически разговор сред законодателите. От 10.30 часа изказвания за представителите на медиите ще създадат ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и съпредседателите на трансатлантическия разговор евродепутатът Кристиан Елер и Марио Диаз
Баларт, член на Конгреса на Съединени американски щати.

***
София.
От 10.00 часа в НДК Българското председателство ще бъде закрито от „ доджо " децата, които откриха събитията в НДК през януари. Mega Dojo Sofia 2.0 ще събере още веднъж над 300 възпитаници от цяла България на неповторим тех ден, през който те ще могат да се забавляват и учат обстоятелства за Европа в основаните за тях специфични работилници на петия етаж в НДК.

***
София.
От 11.00 часа Политическа партия „ Национален фронт за избавление на България " ще уважи паметта на радетеля за предпазване и запазване на България и всичко българско Николай Хайтов пред паметника на писателя в Борисовата градина.

***
София.
От 12.00 часа в пресклуб „ България " ще се организира конференция на певицата Ищар и нейния брачен партньор и продуцент Мишер Абисира за идния в Пловдив концерт.

***
София.
От 17.00 часа в зала 42 на НДК, „ Движение България на жителите " провежда среща-дискусия за проблемите на София и решенията, които предлага ДБГ. След това, от 19.00 часа, ще бъдат маркирани 6 години от учредяването на „ Движение България на жителите ".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се организира концерт на Кралски Концертгебау оркестър - Амстердам със солист Веско Ешкенази.

***
Аксаково./с. Климентово.
В селото ще се организира Първият интернационален фолклорен събор „ За да остане българското ". Мотото на събора е „ Празник на гайдата ". Събитието е под патронажа на Кмета на Община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

***
Банско.
Банско открива летния сезон с най-дългата водна пързалка в Европа. Точно в 08.30 часа кабинковият въжен превоз ще стартира да извозва посетители към Бъндеришка поляна.

***
Банско.
От 13.30 часа ще стартира най-голямата проява на обичайни гозби от банския край, в границите на фестивала „ Фолклорна магия ".

***
Боровец.
Заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов ще взе участие в районен семинар на Младежи ГЕРБ - София и Младежи ГЕРБ - София област, който ще се организира в хотел „ Рила " в Боровец. От 15.30 часа Цветан Цветанов ще изнесе лекция на тематика
„ Развитие на България в световните политически рамки ".

***
Варна.
От 18.30 часа акцията „ Нашата Библия " за преписване на ръка на „ Славейковата " Библия от 1871 година ще бъде публично открита в постройката на Евангелска методистка епископална черква - Варна (ЕМЕЦ-Варна).

***
Велико Търново.
От 09.00 часа на крепостта Царевец ще се проведат демонстрации на средновековните занаяти, обичай и обичаи.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на крепостта Царевец ще стартира Първи кръг на военен шампионат, осъществявания на група „ Ериней ", урок по средновековни танци - „ Спиритуал сийзънс ".

***
Велико Търново.
От 14.00 часа на крепостта Царевец не престават демонстрации на средновековните занаяти, обичай и обичаи.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа на крепостта Царевец ще се проведат Демонстративни боеве и концерт на групите „ Ериней " и „ Спиритуал сийзънс ".

***
Вълчи дол./с. Генерал Киселово.
От 08.00 часа в църквата „ Св. апостоли Петър и Павел " ще бъде отслужена литургия във връзка храмовия празник. След това в селото ще се организира събор в селото с присъединяване на огромен брой фолклорни групи и танцови сформира от района.
***
Каварна.
След среднощ на 30 юни в месността „ Огънчето " край Камен бряг ще се организира обичайният рок концерт за Джулай морнинг.

***
Карлово./с. Столетово.
От 10.00 часа ще се организира XI Национален Фолклорен фестивал „ Столетово пее и танцува 2018 ".

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Международен панаир Пловдив ще се състои неповторимо дрифт шоу на коли, мотоциклети и за първи път в България - дрифт на камиони. Шоуто е част от програмата на профилираното ревю за аварийни елементи „ Интер карс Експо България 2018 ".

***
Смолян./ с. Славейно.
От 12.00 часа ще бъде почетено делото на най-големия български клиницист и основател на българската клинична лаборатория проф. Константин Чилов /1898 - 1955/. Събитието е във връзка 120 години от рождението му, в границите на 21-вите обичайни Чилови дни.

***
Чепеларе.
От 16.00 часа на площад „ Олимпийски " ще бъде намерено третото издание на Националния фестивал за шлагерна и остаряла градска ария „ Полъх от минали фантазии "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР