Тровят домашни и улични котки в Монтана с антифриз. За поредната

...
Тровят домашни и улични котки в Монтана с антифриз.
За поредната
Коментари Харесай

Безмилостни хора тровят домашни и улични котки в Монтанско /видео/

Тровят домашни и улични котки в Монтана с антифриз.
За следващата свирепост над животни оповестява NOVA. За по-малко от седмица над 10 котки са били отровени.
Според ветеринаря доктор Стоян Даков инцидентни минувачи водят в неговата клиника котки, открити в положение на изнемощялост и повръщане.
" Треперят, имат некоординирани придвижвания, гърчове. От едно нормално повръщане към безпомощно неврологично положение. След приемане на отровата котката има краткотрайно неразположение и повръщане. По-сериозните признаци настъпват след няколко дни, когато има съществено увреждане на вътрешни органи и към този момент не може да се помогне ", изясни той.
По думите му както от Монтана, по този начин и от близките села се случва от време на време да му карат натровени котки. " На признаците на животното и проучванията, които пускаме, познаваме каква е отровата. В последна фаза на натравяне приспиваме котките, с цел да не се мъчат. Отровата, която открихме запушва бъбреците и те стопират да работят. Единствено, в случай че собственик забележи, че животинчето му е яло от непознати купички и го докара по-рано, можем да го спасим, само че след 3-4 дни към този момент е прекомерно късно ", разкри ветеринарят. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР