Тротоарни плочки от рециклирани отпадъци поставя Община Свиленград на участък

...
Тротоарни плочки от рециклирани отпадъци поставя Община Свиленград на участък
Коментари Харесай

Тротоар от рециклирани отпадъци полагат в Свиленград

Тротоарни плочки от рециклирани боклуци слага Община Свиленград на сектор от реконструирана улица в кв. „ Кап. Петко челник ”. Екоплочките са създадени от пресовани пластмасови бутилки, найлонови торбички, излязло от приложимост натрошено стъкло и други мъчно разградими материали. 

Всяка плочка е във формата на пъзел, което прави съединенията постоянни и лесни за редене. Против плъзгане е изработен грайфер на три отвесни равнища с истински фигури. Относно устойчивостта и трайността на приложимост на плочките производителят ги дефинира като безконечни. Продуктът е създаден от хасковска компания и е регистриран неотдавна в Патентно ведомство на България.

Свиленград е първата българска община, която употребява различни строителни материали от битов боклук за уличната инфраструктура. Като член на Европейската мрежа за нулеви боклуци общината следва поредна тактика за ръководството и повторното оползотворяване на отпадъците. С приложението на екологичната иновация Свиленград показва по какъв начин боклукът може да се употребява като веществен запас, а рециклираните боклуци да се интегрират в градска среда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР