Тротоари на главната улица в Остромила и на ул. Михалаки

...
Тротоари на главната улица в Остромила и на ул. Михалаки
Коментари Харесай

Купища отпадъци превърнаха тротоари в Южен в нерегламентирани сметища

Тротоари на основната улица в „ Остромила ” и на ул. „ Михалаки Георгиев ” са затрупани с купища отпадък. Това безпокои живущите в региона, тъй като преди всичко гледката е потресаваща, а също така прекосяването на пешеходците е затруднено.
Прочетете още
 „ Искам да оповестя за нередности в квартал Остромила. За следващ път тротоарите, по които би трябвало да минават пешеходците и майки с колички са затрупани с отпадъци. Това не е индивидуален случай, а в противен случай – трансформирало се е в всекидневие ”, разяснява четец на TrafficNews .

Ситуацията на улица " Михалаки Георгиев " е още по-фрапантна. Около контейнерите е цялостно с битови и строителни боклуци.

Това не са първите сигнали за нерегламентирани сметища в региона, които доближават до медията ни. 

Район Южен надмина по брой поданици даже Централен и е най-населеният регион в града.

Той стана желан за жителите на Пловдив, тъй като се разраства бързо, само че дружно с огромния брой поданици идва и голямото количество боклуци. Броят на контейнерите за боклук също се усилва, само че те не постоянно могат да смогнат на многочислените ремонтни действия и строителни боклуци.

Репортер на медията ни се свърза с Катя Примова, която е пиар на Оперативна програма „ Чистота ”. Тя съобщи, че сигналите ще бъдат тествани и отпадъците ще бъдат събрани. Тя увери, че контейнерите се обслужват ежедневно, като за регион Южен боклуците се събират два пъти дневно. Примова подсети на жителите да се преценяват с графиците за събиране на едрогабаритни боклуци и да ги оставят на местата за събиране късно вечер или рано заран преди да минат екипите.

Строителни боклуци до 1 куб. м от домашни поправки и до 6 броя остарели автомобилни гуми се одобряват на профилираната площадка пред предприятието – ул. „ Даме Груев “ 64А.

Всекидневно там могат да се предават и едрогабаритни боклуци.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР